Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, cere Guvernului României precizări oficiale privind susținerea financiară a lucrărilor de la Bazinul Olimpic

Îndosariat în: Administrație |

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a expediat astăzi premierului Victor Ponta, ministrului Liviu Dragnea și directorului CNI Dan Nicolae Buscu, o scrisoare prin care le cere acestora, în mod oficial, să-și exprime poziția față de susținerea financiară privind Bazinul Olimpic.

Acestui mesaj i-a fost alăturată o listă cu semnături ale locuitorilor care susțin petiția deschiderii Bazinului Olimpic. Până în prezent mai mult de 2.000 de persoane au subscris acestui demers.

Persoanele implicate direct în strângerea de semnături au fost cadre didactice, cu predilecție instructori de înot coordonați de doamna Sima Monica: Grosu Elena, Tiucă Codruța, Cioară Simona, Bob Rodica, Bob Nicolae, Jurcă Gabriel și Oprean Dan. Tuturor semnatarilor și în special celor direct implicați, administrația locală le adresează mulțumiri. Acțiunea va continua și în perioada următoare”, precizează purtătorul de cuvânt Mihai Coșer.

Va prezentăm mai jos textul scrisorii trimise vicepremierului Liviu Dragnea:

”Domnului Ministru Liviu Dragnea,

Înainte de toate, vă transmitem un salut cordial din cealaltă capitală a Romaniei, Alba Iulia.

Prin oamenii ei de astăzi,  Alba Iulia a arătat tuturor că în acest oraş nu lipseşte dorinţa de a face, dorinţa de a visa şi de a crede în proiecte îndrăzneţe.  Ca primar, reprezentant direct al locuitorilor, doresc să vă informez că planurile de dezvoltare ale municipiului, integrează cu prioritate Bazinul Olimpic, obiectiv aflat în prezent sub tutela Companiei Naţionale de Investiţii. Din păcate, investiţiile ce se derulează aici, au oferit în ultimul timp motive de îndoială şi nedisimulate regrete pentru locuitorii urbei noastre, din pricina întârzierilor în redarea acestui edificiu celor îndreptăţiţi să-l folosească : sportivi sau iubitori ai înotului. Dincolo de discuţiile sterile şi deseori contradictorii pe marginea acestui subiect născute pe plan local, doresc să vă asigur că priorităţile administraţiei pe care o conduc, sunt strict dictate de nevoile imperative ale cetăţenilor. În acest sens, dorim să alăturăm acestui mesaj, în mod obiectiv şi constructiv, adeziunea mai multor locuitori ai oraşului nostru, la dorinţa ca lucrările la acest obiectiv investiţional să fie finalizate cât mai curând. Acest demers este flancat de acţiunile întreprinse de noi concret, prin adoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri care certifică disponibilitatea necondiţionată şi imediată de a acoperi cheltuielile ce revin administraţiei locale în mecanismul financiar al acestei investiţii.

Folosesc așadar acestă ocazie, pentru a vă informa de interesul și de hotărârea noastră, dar şi pentru a face apel la obiectivitatea domniei voastre, în soluţionarea acestei situaţii. Vă rugăm să ne comunicaţi poziţia dumneavoastră şi posibilitatea de a susţine în cea mai apropiată rectificare bugetară,  finanţarea pentru Bazinul Olimpic din municipiul nostru. Luăm în considereare faptul ca actuala Lege a Bugetului susţine cu prioritate, finalizarea obiectivelor începute în anii anteriori. Acest lucru ar constitui un element lămuritor care să ne orienteze cu privire la eforturile noastre viitoare. Avem convingerea că veţi percepe pozitiv nevoia locuitorilor, în numele cărora vă adresăm acest mesaj şi vă invităm să vă alăturaţi eforturilor noastre de a valorifica potenţialul de care Bazinul Olimpic din  Alba Iulia dispune.

În așteptarea unui răspuns solidar și încurajator, vă asigurăm de întreaga noastră considerație”.

Mircea Hava,

Primarul Municipiului Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.