Mircea Trifu: „Ne-am cam săturat de Dreapta voastră…”

Îndosariat în: Politică |

mircea-trifuAcesta este titlul pe care l-am găsit ca fiind cel mai potrivit să exprime dezgustul vis-a-vis de perpetua demagogie începută în anul 2004 cu celebra poveste a Alianţei de dreapta DA.

Ideea părea nobilă, în fapt, însă în spatele ei se afla cea mai avansată formă de bolşevism, care a culminat în 2010 cu impunerea unei stări de spirit similare cu cea de la sfârşitul anilor ’80, caracterizată prin măsuri antisociale, tăieri de salarii, de pensii şi intimidarea sistematică a populaţiei, dar mai ales a celor care aveau curajul să se opună puterii. Am ţinut să scriu acest material întrucât m-am numărat printre puţinii dizidenţi ai acelor vremuri, în oraşul nostru şi am cunoscut repercusiunile, dar în primul rând pentru a trage un semnal de alarmă în faţa unei posibile repetări a acestui scenariu.

Cine sunt oamenii care se ascund în spatele acestei manipulări? Nu sunt cumva cei care în anul 2012, la mai puţin de o săptămână după alegerile locale, s-au aruncat în genunchi în faţa primarului, pe care l-au înjurat şi l-au acuzat de furturi grave timp de un an? Nu sunt cei care pentru un loc de muncă la consiliul judeţean au uitat pe loc sloganul “Dreptate până la capăt”, în numele căruia au candidat şi au atras voturi?

Nu aş vrea să intru în detalii, dar am avut ocazia să vedem cu toţii în aceşti 10 ani, dominaţi mai ales în Ardeal, de această mare minciună numită Alianţa Dreptei, că în spatele ei se află doar interesele personale ale unor indivizi căţăraţi pe acest ideal doar pentru a-şi satisface scopurile personale… În fond, în tot acest timp cât au deţinut puterea, nu au făcut altceva decât să căpuşeze instituţiile statului, să se folosească de ele prin politizare excesivă sau să ocupe cât mai repede toate consiliile de administraţie ale societăţilor de stat şi să-şi dea salarii de zeci de mii de euro. Este asta politică de dreapta? Este asta politică liberală? Eu zic că nu şi tocmai de aceea, aşa cum ne învaţă filosofia populară, anul acesta a venit timpul să tăiem buruiana de la rădăcină.

Are nevoie România de politica de dreapta? Fac parte dintre cei care au convingerea că da, însă nu dacă ea este făcută de vagabonzi şi şarlatani! Să aibă inima împăcată cei ce cred în asta, o vom face după ce anul acesta o să facem DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT!

Mircea TRIFU

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.