Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae au ajuns la Biserica Greco-Catolică “Sfântul Spirit” din Alba Iulia.

Îndosariat în: Actualitate |

moastele-sfantului-ierarh-nicolaeMoaştele Sfântului Ierarh Nicolae au ajuns în această după-amiază la Alba Iulia. Sfintele moaşte au fost depuse în Parohia Română Unită cu Roma greco-catolică “Sfântul Spirit” din cartierul Tolstoi. Potrivit părintelui paroh Radu Vasile Roşu, acestea sunt aduse din Italia, cu certificat de identificare.

Începând cu ora 18.00, zeci de credincioşi au venit să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi să participe la procesiunea care a avut loc Biserica “Sfântul Spirit”. Slujba a fost oficiată de părintele paroh Radu Vasile Roşu alături de un sobor de preoţi din protopopiatul Alba Iulia. În mijlocul vecerniei a avut loc un moment de procesiune în care moaştele au fost duse în faţa iconostasului pentru a putea fi venerate de toţi credincioşii.

Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae vor rămâne la Biserica Greco-Catolică Sfântul Spirit din Alba Iulia până vineri, 6 decembrie, după care ele vor fi duse în Parohia greco-catolică din Galtiu.

Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Sfântul Spirit  din Alba Iulia se află pe Strada Septimius Severus nr 8.

Vă prezentăm programul de rugăciune :

5 decembrie – Seară de veghe

Ora 18.00 – Vecernia Sfântului Nicolae

Ora 23.00 – Acatistul Sfântului Nicolae

6 decembrie

Ora 10.00 – Sfânta Liturgie

Ora 18.00 – A doua Sfântă Liturghie

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.