Modelul economic propus de Iohannis atacat de vicepreședintele PSD Alba Victor Negrescu

Îndosariat în: Politică |

Victor-NegrescuModelul economic promovat de candidatul ACL la președinție, Klaus Iohannis ar putea reintroduce austeritatea prin tăieri de venituri și stagnare economică a spus europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al PSD Alba.

“Observ cum reprezentanţii dreptei din România continuă să promoveze acelaşi model economic auster care a tăiat veniturile românilor în 2010. Regret că politicienii care au condus România printr-un model economic falimentar, caracterizat eminamente prin tăieri succesive de venituri pentru cele mai vulnerabile categorii socio-profesionale, nu au învăţat din greşelile lor şi continuă să susţină că sărăcia graduală a populaţiei este o soluţie pentru consolidarea economică”, a afirmat Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD susţine că cetăţenii europeni ar trebui să fie beneficiarii unui model economic bazat pe creştere sustenabilă şi echilibrată, fără reluarea măsurilor de austeritate.

“Nu putem avea încredere în reprezentanţii dreptei din România pentru că persistă în a ne da dovezi de inconsecvenţă. Exemplul concludent este Mihai Răzvan Ungureanu. În scurta sa perioadă de premierat a susţinut reducerea CAS-ului. Acum, din postura de reprezentant al opoziţiei observ că şi-a schimbat părerea şi se opune unei măsuri de relaxare fiscală pe care în urmă cu doi ani chiar domnia sa o propunea”, a declarat Victor Negrescu.

Acesta susţine că un eventual succes al dreptei la prezidenţiale va conduce la un nou set de măsuri de austeritate economică. “Revenirea la putere a dreptei, reprezentată în acest moment de continuatorul sistemului Băsescu, Klaus Johannis, garantează revenirea la modelul economic Băsescu-Boc-PDL care se traduce în reducerea veniturilor din sistemul public, impozitarea pensiilor mici şi creşterea exponenţială a fiscalităţii”, crede Negrescu.

Pesedistul consideră că austeritatea nu poate rezolva problemele unei economii, fiind un model economic “obtuz”.

Sursa: Romaniatv.net

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.