Modernizarea rețelei de colectare a apelor pluviale din Cartierul Micești, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința din data de 30 martie 2021, proiectul – faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectul de investiții „rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare hc 762 și hc 1134 din Cartierul Micești, municipiul Alba Iulia în emisarul natural Ampoi”.

Proiectul are drept scop realizarea unei rețele de canalizare pluvială de-a lungul străzilor Magurei, Azuga si Doma, aflate in domeniul Public al Municipiului Alba Iulia.

Oportunitatea investiției este justificată de faptul că în prezent în localitatea Micești se află în desfășurare lucrările de execuție pentru reabilitarea canalului colector HC762. Acest colector rezolva doar punctual problema preluării apelor pluviale de pe versanții dealului Mamut situat în partea de vest a localității Micești.

O altă problemă o reprezintă starea actuală a canalului colector HC 1134 care asigura scurgerea apelor pluviale din zona străzii Măgurei și până în zona străzii Drăgășani, traseul acestui colector fiind printre proprietăți private, iar din punct de vedere structural acesta este colmatat sau acoperit cu anexe gospodărești pe anumite porțiuni. În timpul ploilor abundente apele se scurg pe platforma drumului,în grădini și locuințe ceea ce duce la formarea noroaielor,gropilor,bălților și inundarea subsolurilor.

Valoarea de finanțare a obiectivului de investiție este de 4.005.878,49 lei, cu TVA, iar termenul de finalizare este de 9 luni.

Se vor avea în vedere în principal următoarele:

– decantor amplasat în zona din spatele bisericii ortodoxe din Micești, pentru colectarea aluviunilor, și prevenirea colmatării rețelei de canalizare.

– canal din beton acoperit cu dale pe strada Măgurei cu o lungime de cca 200 m, de la canalul colector HC 762 la canalul colecor HC 1134.

– canalizare pluvială montată subteran, în lungime de 800 m, care preia apele din canalul din beton acoperit transportându-le și deversând în emisarul natural râul Ampoi, de-a lungul străzilor Măgurei, Azuga și Doma. Diametrul și materialul rețelei de canalizare se vor stabili de către proiectant, având la bază studiul hidrologic și breviarul de calcul cu modelarea și calculul hidraulic.

– deversor în râul Ampoi, dotat cu vana stăvilar acționată electric și sistem de închidere automată la creșterea nivelului în râul Ampoi peste cota de siguranță calculată de proiectant.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.