Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, primit cu pâine și sare la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, se află astăzi, 12 iunie 2018, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, pentru a vorbi cu elevii și cadrele didactice, iar apoi participă la spectacolul susținut de ansamblul de dansuri populare (clasa a IV-a A), de corul „Prietenia” al ciclului primar și de corul claselor V-VIII.

Evenimentul include vernisajul expoziției de pictură a elevei Romina Semprini din clasa a VI-a C, o expoziție cu lucrări ale elevilor pe tema „Casa Regală în viziunea copiilor”, precum și o prezentare de carte susținută de Maria Ileană, în prezent absolventă de liceu, care și-a făcut debutul literar ca elevă a Școlii „Avram Iancu”.

De asemenea, la acest eveniment sunt invitați să participe și câștigătorii concursului „Un rege, o regină” organizat de ANRM, care au fost premiați de Casa Regală în cadrul unei festivități desfășurate la București, în anul 2014, elevi care au reprezentat cu mândrie Școala „Avram Iancu” la această festivitate.

Vizita se se încheie cu o sesiune de autografe din partea distinsului oaspete tuturor celor care doresc să păstreze o amintire frumoasă a acestui eveniment pe filele cărții „Drumul spre casă”.

Vizita nepotului Regelui Mihai la Alba Iulia a început, luni, cu Centrul de Recuperare Medicală ”Maria Beatrice”, Catedrala Reîntregirii Neamului și a continuat cu Museikon – muzeul de icoane și carne sfântă.

”Fiind anul Centenarului, a fost important pentru mine să vin aici la Catedrala unde au fost (n.r. încoronați) Regele Ferdinand și Regina Maria”, a mai spus acesta.

Nicolae Medforth-Mills s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, iar apoi a vizitat catedrala, s-a rugat și s-a fotografiat cu mai mulți turiști și localnici, care i-au solicitat acest lucru. De asemenea, acesta a fost întâmpinat de mai mulți monarhiști.

Întrebat, de asemenea, despre întâlnirea sa cu ÎPS Irineu, Nicolae Medforth-Mills a spus că a fost una ”foarte frumoasă” și au vorbit ”foarte mult despre anul Centenar”.

”Familia mea și Regele Ferdinand, Regina Maria au făcut foarte mult pentru țara noastră într-o perioadă foarte scurtă (…) Bunicul meu a fost un om deosebit, un simbol adevărat, un exemplu adevărat pentru noi și mai ales pentru tineri. El a luat tot timpul cea mai bună decizie”, a mai spus Nicolae Medforth-Mills.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.