Nou compartiment de Chirurgie Maxilo-Facială la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

spital-judetean-albaLa Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, pot fi abordate patologii ce necesită  intervenţii chirurgicale specifice acestei ramuri medicale.

Chirurgia Orala şi Maxilo-Facială abordează toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical. Este o ramură medicală cu un spectru larg, aflată la graniţa dintre chirurgia estetică (corectare cicatrici, extirpare tumori faciale, tratamentul anomaliilor dento-maxilare), chirurgia ORL (extirparea tumorilor intraorale, nazale, de la nivelul gâtului), chirurgia oncologică (variate tipuri de cancere din sfera maxilo-facială) şi neurochirurgie (traumatisme cranio-faciale).

Medicul specialist în chirurgie OMF, Dan Chisnoiu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se ocupă de diagnosticul şi efectuarea procedurilor chirurgicale de la nivelul ţesuturilor moi şi osoase ale feţei, gurii, precum şi cele ale dinţilor şi articulaţiilor pentru pacienţii din judeţul Alba.

Potrivit medicului, la spitalul din Alba Iulia, pacienţii se adresează cu o patologie vastă, care poate fi diferenţiată în patru ramuri:  infecţioasă, traumatică, tumorală şi malformativă.

„În ceea ce privește latura infecțioasă pot fi tratate cu succes infecţiile capului si gatului (abcese, flegmoane);  de asemenea tumorile benigne orale sau faciale îşi găsesc modalităţi de tratament în compartimentul OMF. Și tumorile maligne, pot fi diagnosticate și tratate la Alba Iulia, de altfel sunt înregistrate, în medie, 5-6 astfel de noi cazuri pe lună”, a explicat medicul Dan Chisnoiu.

Mulți dintre pacienții care necesită intervenții chirurgicale oro-maxilo-faciale de urgenţă, prezintă traumatisme, apărute, cel mai adesea, în urma unor agresiuni, dar şi în urma accidentelor rutiere, sportive, de munca, etc.

„Traumatismele sunt urgențe și trebuie tratate ca atare, de cele mai multe ori necesitând osteosinteză, care presupune reducerea şi imobilizarea  fragmentelor osoase fracturate cu ajutorul șuruburilor sau a unor plăcuțe metalice. La spitalul din Alba Iulia aceste mijloace mecanice sunt obținute în mare parte prin donație de la o clinică din Germania”, a mai explicat medicul specialist.

Medicul specialist în chirurgie OMF, Dan Chisnoiu asigură consultaţii şi în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Pacienţii care prezintă afecţiuni al cavităţii orale pot solicita medicului de familie trimitere către cabinetul de specialitate OMF, care funcţionează la parterul clădirii principale a Spitalului din Alba Iulia.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.