Nou marș de protest astăzi la Alba Iulia, împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană

Îndosariat în: Actualitate |

protest-anti-proiect-rosia-montana-alba-iulia-29-sept-2013Aproximativ 80 de albaiulieni de toate vârstele au participat astăzi, începând cu orele 17.00, la cel de al cincilea marș de protest organizat la Alba Iulia împotriva proiectului de exploatare de la Roșia Montană, dar și împotriva actualei clase politice.

“Înarmat” cu banere, steaguri, porta-voci și gălăgoasele sticle de plastic,  grupul de manifestanți a pornit din fața cinematografului Dacia, continuând marșul pe Bd-ul Transilvaniei, Hotel Cetate, Stadion, magazinul Dedeman, Tolstoi, zona centrală a municipiului, urmând să treacă în final și prin zona interioară a Cetății Alba Carolina.

Sub motto-ul “Uniți Salvăm Roșia Montană”, protestarii au scandat slogane precum “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “Veniți cu noi!”, ”România trezește-te”,  „Nu corporația face legislația!” sau „Ponta, nu uita, asta nu e țara ta!” .

Mesajele de pe bannerele afișate arată foarte clar ce urmăresc manifestanții: ”Indiferența ucide; spuneți nu cianurii; păstrați Apusenii curați și bogați”; ”Vrem proiecte durabile, nu acceptăm poluarea” “Vrem natură, nu cianură”.

Pe tot parcursul acțiunii pașnice, protestatarii au fost însoți de forțele de ordine ale Jandarmeriei Alba, care au asigurat cu succes desfășurarea evenimentului în condiții civilizate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.