Noul consilier pe problemele romilor la Prefectura Alba este începând de astăzi Sandu Petru

Îndosariat în: Administrație |

prefectura-judetului-albaSandu Petru, preşedintele filialei Sebeş a Partidei Romilor Pro Europa, este noul consilier al prefectului de Alba, Gheorghe Feneșer. Acesta se va ocupa, în cadrul Instituţiei Prefectului de problemele romilor, obiectivul principal al activităţii sale fiind de a contribui la dezvoltarea comunităţilor rome din Alba.

În acest fel, sper să fim cât mai aproape de cetăţenii de etnie romă din judeţ şi să găsim cele mai bune soluţii la problemele lor. Activitatea domnului Petru va fi în total acord cu strategiile europene şi naţionale de îmbunătăţire a situaţiei romilor şi îmi doresc ca domnia sa să asigure o legătură cât mai bună cu comunităţile de romi din judeţul nostru. Avem de ani buni diverse strategii de implementare a unor politici publice de incluziune, dar, pentru ca acestea să aibă efectul scontat, e nevoie de oameni potriviţi, implicaţi şi care să-i înţeleagă foarte bine pe cei care fac parte din comunităţile de romi. Nu-mi rămâne decât să-i urez domnului Petru spor la muncă şi mult succes”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

În proaspăta sa calitate de consilier pe problemele romilor, Sandu Petru are planuri şi ambiţii bine stabilite. Şcolarizarea a cât mai mulţi copii de etnie romă este una dintre priorităţile sale, obiectiv pe care îl va urmări prin organizarea unor campanii publice de informare şi prin discuţii cu familiile de etnie romă. Totodată, Sandu Petru îşi doreşte să aibă o colaborare deschisă şi fructuoasă cu primăriile din judeţ şi cu instituţiile publice din Alba, în aşa fel încât problemele comunităţilor de romi să fie contabilizate eficient, iar soluţiile ce vor fi identificate să fie rezultatul unui dialog constructiv între toate părţile.

Stabilirea de contacte cu primăriile, instituţiile publice şi asociaţiile din judeţ este primul pas pe care vreau să-l fac în această activitate a mea. Vreau ca fiecare cetăţean de etnie romă din Alba să ştie că intenţionez să mă ocup în mod responsabil de problemele comunităţilor noastre. Dezvoltarea comunităţilor de etnie romă are nevoie şi de o infuzie de fonduri europene, dar are nevoie în primul rând de deschidere şi colaborare din partea tuturor. Ţin la tradiţiile romilor, la felul nostru de a fi, dar, fără a ne pierde valorile, vreau să avem comunităţile de romi bine integrate în societate, cu toate obligaţiile şi drepturile pe care le impune aceasta”, a precizat Sandu Petru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Alba, Ada Rus, activitatea consilierului prefectului pe problemele romilor este complementară colaborării dintre prefectul Gheorghe Feneşer şi Gruia Bumbu, care, din luna februarie, prestează servicii voluntare de consiliere pe problematica cetăţenilor romi. Scopul declarat al prefectului Gheorghe Feneşer, în acest domeniu, este implementarea cât mai eficientă a Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pe perioada 2012-2020.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.