O femeie de 78 de ani din Henig a decedat după ce a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită

Îndosariat în: Știri din zonă |

O femeie în vârstă de 78 de ani, din localitatea Henig, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind preluată de ambulanță în stare de hipotermie și cu probleme respiratorii. Femeia a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită corespunzător.

Managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Alba, Marius Șuluțiu, a declarat, sâmbătă, că femeia avea mari probleme de respirație când a fost preluată de la domiciliu, iar până la spital cadrele medicale au reușit să-i ridice temperatura corpului.

Potrivit reprezentanților Unității de Primiri Urgențe (UPU) femeia a intrat în stop cardio-respirator după ce a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Ea a fost resuscitată și intubată, însă medicii nu au putut face nimic să-i salveze viața.

Cauza decesului este stop cardio-respirator prin hipotermie. Vârstnica mai avea și alte probleme de sănătate. Femeia de 78 de ani locuia în aceeași casă cu fiica ei care, datorită vârstei și a stării de sănătate mai bune, nu a fost afectată de temperatura scăzută din locuință.

Acesta este al doilea caz de deces din cauza frigului înregistrat în județul Alba în această iarnă. Un caz asemănător a avut loc în 9 ianuarie când, o femeie de 79 de ani, din localitatea Războieni, a murit tot la spital după ce a locuit mai multe zile într-o casă insuficient încălzită.

Totodată, în aceste zile, mai multe persoane au fost transportate la spital, în șoc hipotermic, după ce au petrecut mai multe ore în ger.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro