Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Actualitate

O tânără de 19 ani acroșată de o mașină la Oarda de Jos în timp ce traversa drumul

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

ambulanta-alba-iuliaUn accident rutier a avut loc azi-noapte în jurul orei 5.50 în zona fabricii de mezeluri Elit din cartierul Oarda de Jos.

O tânără de 19 ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului a fost accidentată de un autovehicul care circula regulamentar. Victima a suferit leziuni ușoare și a fost transportată la spital pentru îngrijiri.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut în momentul în care, un bărbat de 64 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, în zona intersecției DN 1 cu strada Biruinței din cartierul Oarda de Jos, a accidentat o femeie de 19 ani din localitateaVăleni, care traversa carosabilul neregulamentar.

Foto: Arhivă


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Colonelul Tudor Pașca a promovat concursul pentru ocuparea funcției de inspector-șef, al Inspectoratului Județean de Jandrmi Alba

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Inițial împuternicit pentru un an la comanda Jandarmeriei Alba în iunie 2022, iar apoi desemnat șef al IJJ Alba în iunie 2023, col. Tudor-Gheorghe Pașca a promovat concursul pentru ocuparea funcției de inspector-șef desfășurat în luna februarie 2024.

El a devenit astfel inspector-șef cu acte în regulă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, succedându-i la conducerea instituției col. Marius Giurea, care între timp a trecut în rezervă.

În vârstă de 42 de ani împliniți în luna februarie, col. Tudor Pașca a fost angajat la Jandarmeria Alba la 1 decembrie 2005, iar de-a lungul carierei a urcat treptele ierarhiei militare până în 2017, când a fost mai întâi împuternicit și ulterior desemnat adjunct, iar din octombrie 2019 prim – adjunct al inspectorului-șef, funcție din care, în iunie 2022, a fost împuternicit la conducerea IJJ Alba, mai întâi interimar, iar după promovarea concursului în această lună, ca inspector-șef cu drepturi depline.

Col. Tudor Pașca, originar din comuna Albac, este absolvent al Facultăților de Drept și Științe Economice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, dar și al unor stagii de formare în domeniul luptei împotriva traficului de persoane și în domeniul cercetării judiciare, organizate de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române în parteneriat cu Jandarmeria Franceză, Inspectoratul General al Poliției Române și cu alte instituții din România.

Totodată, el a absolvit două masterate, în managementul serviciilor publice, respectiv în instituții de drept bancar fiscal vamal, ambele la universitatea albaiuliană. Este căsătorit și are o fetiță.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Acțiune informativ-preventivă organizată de polițiștii rutieri din Alba Iulia, pentru participanții la Marșul Motocicliștilor 2024

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Alba au fost prezenți, în municipiul Alba Iulia, în parcarea Carolina Mall, unde, începând cu ora 10.00, s-a dat startul sezonului moto 2024, în Alba.

Polițiștii au asigurat măsurile de fluidizare a traficului, pe timpul desfășurării marșului și au interacționat cu zeci de persoane prezente, cărora le-au oferit sfaturi pentru formarea unui comportament social sănătos, care să conducă la prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională.

De asemenea, motocicliștii au fost și ei atenționați de polițiști, cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte, pe drumurile publice, atât în timpul marșului, cât și în general, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere negative.

Acțiunile polițiștilor, dedicate informării cetățenilor care participă la manifestări publice și cultural artistice, cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării din fapte penale sau contravenționale precum și cele de prevenire a consumului de substanțe cu efect psihoactiv, vor continua.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Advocacy și dezbateri în educația profesională – întâlnire găzduită de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Joi, 11 aprilie 2024, grupul local de lucru al proiectului Labour-market inclusion for disadvantaged young adults in Romania a strâns la un loc, în Alba Iulia, reprezentanți din domeniul educației și al afacerilor pentru a discuta direcțiile viitoare în promovarea incluziunii pe piața muncii a tinerilor defavorizați din România.

Evenimentul organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Fundația HEKS/EPER România și Centrul Român de Politici Europene (CRPE) a fost un prilej de reflecție și acțiune asupra schimbărilor necesare în sistemul de educație. Ioana Ardelean, coordonatoarea proiectului, a deschis întâlnirea cu o prezentare a agendei, subliniind rolul acțiunii colective în fața provocărilor educaționale actuale.

Continuând discuția, Ruxandra Popescu, cercetător și director de program în cadrul CRPE, a detaliat planurile de advocacy privind implementarea noii legi a educației în domeniul învățământului profesional și al orientării în carieră. Tranziția către învățământul dual, noile planuri-cadru și finanțările PNRR au fost printre temele abordate, evidențiind o viziune amplă asupra schimbărilor necesare în peisajul educațional.

Reprezentanții companiilor – Begli Event; Bosch Automotive; Caresta Bags; Carolina Center; Kronospan; Pehart Tec Grup; Star Transmission & Star Assembly – au împărtășit perspectivele lor privind formarea profesională, subliniind importanța investițiilor în învățământul dual pentru viitorul pieței muncii din județul Alba. Cu un procent de peste 11 %, Alba se distinge ca un lider în implementarea învățământului dual în comparație cu media națională de doar 3%, conform celor mai recente statistici oficiale.

Proiectul Labour-market inclusion for disadvantaged young adults in Romania are ca obiectiv fundamental sprijinirea tinerilor pentru continuarea educației și facilitarea integrării lor pe piața muncii, respectând nevoile și potențialul fiecăruia și este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Inspectoratul Județean Școlar Alba și Școlile Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ighiu, „Ioan de Hunedoara” din Sântimbru, „Axente Sever” din Aiud, respectiv Liceul Tehnologic din Sebeș, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia