Ora Pământului marcată la Alba Iulia de tinerii democrat liberali prin lansări de lampioane

Îndosariat în: Actualitate |

lampioane-tdl-mar-2014Evenimentul care se desfășoară pe plan mondial – „Ora Pământului” a fost marcat şi de organizaţia de tineret a PDL Alba Iulia. Un număr numeros de membrii au fost prezenţi în Parcul Unirii, lângă fântâna arteziană şi, alături de albaiulieni au lansat un val de lampioane, în semn de solidaritate pentru încălzirea globală.

Ora Pământului este un eveniment internaţional (sărbătorit în peste 130 de ţări de pe glob), organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Conceptul “Ora Pământului ” îşi are originea în Australia, eveniment organizat pentru prima dată în 2007, când peste 2 milioane de rezidenţi ai oraşului Sidney au stins luminile la unison timp de o oră. În anul următor, ideea a fost preluată şi de alte mari oraşe ale lumii, numărul celor care au trăit o oră fără a se folosi de curent electric crescând de la an la an.

Manifestarea constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Evenimentul organizat de TDL Alba Iulia se află la cea de-a treia ediţie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.