Pagube de 3321,39 mii lei înregistrate în judeţul Alba în intervalul 16 – 23 iunie 2017, din cauza furtunilor

Îndosariat în: Din Județ |

Astăzi, 25 iulie 2017, s-a desfăşurat  şedința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba când s-a prezentat Raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16-23 iunie 2017 și proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16– 23 iunie 2017.

De asemenea  a fost prezentat Regulamentul de organizare și Funcționare a CJSU Alba, modificat după ultimele prevederi legislative și după actualizarea grupurilor de suport tehnic, împreună cu proiectul de hotărâre pentru adoptarea Regulamentului de organizare și Funcționare a CJSU Alba.

Precipitațiile căzute în perioada 16-23 iunie 2017 au determinat scurgeri importante pe versanți, activarea unor torenți, viituri rapide pe pâraie și unele cursuri mici de ape necodificate și nesupravegheate hidrometric. De asemenea, s-au înregistrat și creșteri de niveluri și debite pe râurile mici din zona Munților Apuseni – afluenții de dreapta ai Mureșului și ai Arieșului. Ca și consecințe ale acestor fenomene, au fost afectate unele gospodării ale populației, o parte a rețelei rutiere, terenuri agricole și alte obiective pe teritoriul județului Alba.

 Nu s-au înregistrat victime umane ca efect al fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Nu există lucrări de apărare în zonele calamitate, prin urmare nu au fost afectate lucrările cu rol de apărare din administrarea S.G.A. Alba. Fluxul informaţional între Comitetele locale şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a funcţionat în general bine.

În urma constatărilor în teren a comisiilor de specialitate numite prin ordinul prefectului Dănuț Emil Hălălai, a fost întocmită situaţia pagubelor materiale produse în judeţul Alba ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în perioada 16 – 23 iunie 2017. Totalul pagubelor înregistrate în județul Alba în perioada 16 – 23 iunie 2017 este de 3321,39 mii lei. În urma aprobării Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16-23 iunie 2017, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se propune alocarea din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului a sumei în valoare totală de 2.746,11 mii lei, petru administratorii obiectivelor afectate și ordonatorii de credite.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.