Pakiv România susține Alba Iulia drept capitală a regiunii Centru

Îndosariat în: Actualitate |

Asociația Pakiv România salută declarația președintelui Adunării Regiunilor Europene (ARE), Michèle Sabban, care afirmă că în perspectiva regionalizării României, capitala regiunii Centru trebuie să fie Alba Iulia.

Din perspectiva regionalizării cred că Alba Iulia trebuie să fie capitală de regiune. Alba Iulia este un oraș foarte frumos, un oraș istoric, care înseamnă foarte mult pentru România, fiind un simbol pentru toți românii. Cred că pentru o capitală regională mai importante sunt parteneriatele regionale existente, dorința de participare în rețelele de reprezentare la nivel european și deschiderea către Europa decât mărimea orașului sau industria pe care o deține. Există o lungă colaborare între ARE și Alba, pornită imediat după ce România s-a înscris pe drumul european al democrației și libertății. De aceea știu că Alba are aceste atuuri. Acesta este și motivul pentru care colaborarea noastră s-a extins treptat, în anul 2002 fiind deschis la Alba Iulia singurul Birou ARE din Europa de Sud – Est, care acum este întărit prin semnarea unui nou acord”, a declarat Michèle Sabban, președintele ARE.

Asociația Pakiv România susține eforturile autorităților locale ale municipiului Alba Iulia în competiția pentru câștigarea statutului de capitală a regiunii Centru.

Consider că Alba Iulia, capitala de suflet a României, merită statutul de capitală a regiunii. Alba Iulia este un oraș european cu perspective de dezvoltare, iar aici este concentrată istoria și esența românismului în regiunea Centru. Suntem pregătiți să oferim sprijin autorităților locale și județene în activitatea de lobby pentru obținerea statutului de capitală a regiunii Centru pentru municipiul Alba Iulia”, a declarat Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociației Pakiv România.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.