Palmierul „dispărut” din rondoul de lângă Hotel Cetate a reapărut în Șanțurile Cetății

Îndosariat în: Actualitate |

palmier-alba-iulia-santuri-cetateLa începutul lunii aprilie, în sensul giratoriu de la intrarea în Piața Cetății a apărut un palmier așezat in ghiveci. O inițiativă controversată a Primăriei Alba Iulia și contestată pe rețelele sociale. Lucrurile nu au rămas în acest fel, iar după aproximativ o lună reprezentanții Primăriei au considerat inportun ca turiștii să fie ”întâmpinați” de un palmier, la intrarea într-o Cetate Medievală.

Zis și făcut. Palmierul a dispărut un timp, fiind amplasat acum la intrarea în Șanțurile Cetății, pe partea de nord. Planta exotică a fost un cadou din partea firmei SC Sport Turism SRL, care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi în zona istorică a oraşului. În locul acestuia au fost plantate flori de vară.

În Alba Iulia se alocă peste 5 milioane de lei pe an, pentru întreţinerea spaţiilor verzi

Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pe an pentru întreţinerea spatiilor verzi, suma fiind împărţită între trei firme care au câştigat licitaţia pentru aceste servicii, în oraş plantându-se de la simple panseluţe până la ienuperi si chiar palmieri.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coser a spus că oraşul este împărţit în trei loturi care au fost scoase la licitaţie şi adjudecate de firmele SC Salprest SRL Alba Iulia, care se ocupa de întreţinerea spatiilor verzi din centrul municipiului, valoarea contractului fiind de peste 1,5 milioane de lei cu TVA pe an, Luxor LTD SRL, care se ocupa de cartierul Cetate, valoarea contractului fiind puţin peste 1,4 milioane de lei cu TVA pe an, si SC Sport Turism SRL, care întreţine spatiile verzi din zona istorica a oraşului, pentru un contract de 2,3 milioane de lei cu TVA pe an.

Serviciile de întreţinere a spatiilor verzi, care includ atât întreţinerea, cât si plantarea de flori, arbori şi arbuşti, au fost licitate pentru următorii patru ani.

Palmierul şi piramida din Piaţa Cetăţii au fost subiect de bârfă în presa locală şi naţională cât şi pe site-urile de socializare, internauţii considerând că după ce Cetatea Alba Carolina a fost „împodobită” cu statui de tip roman, grecesc, clasic, cubist, modernist sau bronz apariţia ultimelor două nu a fost oportună.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.