Paradă militară spectaculoasă la ALBA IULIA de Ziua Naţională a României

Îndosariat în: Actualitate |

parada-militara-alba-iulia-1-12-2014De o paradă militară spectaculoasă au avut parte miile de români prezenţi de Ziua Națională a României la Alba Iulia. Un convoi de transportoare blindate, maşini de luptă şi lansatoare de rachete, camioane şi peste 800 de militari au defilat în “Cealaltă Capitală” de Ziua Naţională a României, spre încântarea asistenţei.

La fastuosul eveniment a fost prezent şi preşedintele nou ales, Klaus Iohannis, care a urmărit parada de la tribuna oficială, alături de importanţi comandanţi şi ofiţeri ai unităţilor militare din Transilvania, oficialităţi locale şi judeţene.

Unul dintre cele mai spectaculoase momente pregătite de Ziua Naţională a României în oraşul Marii Uniri a fost parada militară.

În acorduri de fanfară, zeci de maşini de luptă, transportoare blindate, autospeciale  şi camioane, dar şi importante detaşamente ale Armatei, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Jandarmi şi ISU, în total peste 800, au defilat prin faţa oficialităţilor şi a miilor de români veniţi la Alba Iulia de Ziua Naţională, pentru a se bucura de marea sărbătoare naţională.

Comandantul de paradă militară de la Alba Iulia a fost generalul de brigadă Adrian Tonea, comandantul Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

Actorii defilării au fost: Divizia 4 Infanterie „Gemina”, militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” din Dej, militarii Batalionului 317 Cercetare „VLĂDEASA”, detaşamentul reprezentând Batalionul 814 Tancuri “Mihai Vodă”, militarii Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu”, Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, militarii Batalionul 136 Geniu „Apulum”, studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, elevi ai școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba, Inspectoratul Judeţean de  Jandarmi Alba.

În desfăşurarea paradei  au putut fi admirată noua tehnică din dotarea Armatei Române, între care amintim transportoare Amfibii Blindate B-33 „ZIMBRUL”, din dotarea B.811, Transportoare Amfibii Blindate de Cercetare model 1979, Transportoare Amfibii Blindate, cu aruncător calibru 82 mm, autocamioane DAC 665 T, maşini de luptă din cadrul complexului de Rachete Antiaeriene OSA-AKM, Instalaţii de aruncătoare  proiectile reactive, calibru 122 mm, 3 Vehiculule Uro Vamtac, din înzestrea B. 811, autospeciale din dotarea Batalionului 136 Geniu, Autospeciala de intervenţie – EOD de tip Uro Vamtac, autospeciale de intervenţie din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba și dispozitivul de defilare cu tehnică din dotarea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.