Parcul Dendrologic din Alba Iulia va avea și în această luna intrarea liberă

Îndosariat în: Actualitate |

Parc-Dendrologic-Alba-Iulia-inaugurareAlbaiulienii și turiștii pot vizita gratuit Parcul Dendrologic din Alba Iulia și în cursul acestei luni, inițial fiind stabilită doar mai. Oricum, prețul de intrare va fi unul simbolic, 1 leu pentru copii și 2 lei pentru adulți, bani care vor fi folosiți pentru întreținerea obiectivului.

Administratorii parcului nu pot spune cu exactitate care este numărul zilnic al vizitatorilor, însă estimările sunt pozitive. Aproximativ 1000 de persoane duminica, ceva mai puțin sâmbăta și câteva sute în timpul săptămânii, cu preponderență după-masa.

Parcul Dendrologic se află departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului. Se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare și are peste 1200 de specii de plante româneşti şi exotice existene, dar şi păsări care şi-au găsit refugiul aici, pot fi admirate în parcul natural.

Dacă la momentul actual accesul spre parc se face pe un drum noroios, neasfaltat, pe Valea Popii, potrivit edilului oraşului, strada va fi modernizată, acum este în lucru şi se introduce canalizarea. Primarul Mircea Hava a spus că aceasta va avea cel mai frumos iluminat public, fiind una dintre primele străzi care tot ceea ce înseamnă curent şi branşamente vor fi sub pământ. Pentru toţi cei care vor veni să vadă această minune, primarul doreşte ca pe aici să  poată circula şi autobuzul.

Numele parcului a fost dat “pentru cinstirea unui mare silvicultor român din judeţul Alba”, primul inginer silvic, Ion Vlad,  născut la Pianu.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.