Percheziții DNA la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia | albaiuliainfo.ro

Îndosariat în: Actualitate |

audieri-UABProcurorii DNA au efectuat în această dimineață (joi, 19 iunie) în patru locații din Alba Iulia, percheziții la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Într-un comunicat emis în 19 iunie de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2007-2009, a unor infracțiuni de corupție, de către persoane din fosta conducere a unei instituții de învățământ superior.

În cursul dimineții de 19 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul Alba-Iulia, jud. Alba.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE 1: Potrivit unor informaţii, persoanele vizate de percheziţii sunt fostul rector al Universităţii, Moise Achim, Nicolae Todea – fost decan al Facultăţii de Ştiinţe între anii 2004 – 2008 şi prorector pe probleme economice şi Sorin Briciu – fost prorector şi decan al Facultăţii de Ştiinţe în perioada amintită.

UPDATE 2: Percheziţiile s-au desfăşurat la sediile contabilităţii ale Universităţii “1 Decembrie 1918″ si au fost  duse documente şi calculatoare la sediul  DNA Alba Iulia, pentru verificare. Potrivit unor surse, s-au făcut percheziţii şi la domiciliile celor trei suspecţi.

Până la ora 13.00, cei trei suspecţi nu au ajuns la sediul DNA pentru audieri.

UPDATE 3: În jurul orei 15.00 la sediul DNA din Alba Iulia a fost adus pentru audieri Nicolae Todea – fost decan al Facultăţii de Ştiinţe în perioada 2004 – 2008 şi prorector pe probleme economice. Potrivit unor informaţii, în cursul dimineţii au fost audiate şi două persoane din cadrul serviciului contabilitate al universităţii.

Legat de percheziţiile DNA, rectorul Daniel Breaz a declarat: “Ştiu prea puţine lucruri pentru că este vorba despre o chestiune din anii  2007-2009. Conform comunicatului oficial al DNA, este o problemă care nu priveşte actuala conducere a instituţiei, nu are legătura cu procesul de învăţământ şi cercetare desfăşurat de instituţia noastră, priveşte serviciul tehnic al instituţiei. Cei din actuala conducere se delimitează de aceste lucruri. Vom pune la dispoziţie documentele cerute de către DNA”, a spus rectorul Daniel Breaz, aflat la conducerea UAB din anul 2012.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.