Peste 100 de credincioși romano-catolici au participat la Slujba de Înviere oficiată la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Peste o sută de credincioși romano-catolici au participat la Slujba solemnă de Înviere de la Catedrala ”Sfântul Mihail” din Cetatea Alba Carolina, oficiată de ÎPS Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba Iulia.

Celebrarea Virgiliei Pascale a început la ora 21.00, cu ritualul sfințirii focului. Credincioșii catolici s-au adunat în faţa lăcaşului de cult, unde preoţii au aprins Lumânarea Pascală de la care s-a împărţit lumina, după care cei prezenţi au intrat în biserică, pentru a asista la slujba de Înviere.

La finalul slujbei, credincioșii au ieșit cu lumânări aprinse și au înconjurat,  într-o procesiune, catedrala.

Anul acesta, Paștele catolic este sărbătorit în aceeași zi cu cel ortodox, în 16 aprilie. Aproximativ un milion de cetățeni români catolici sărbătoresc Învierea Domnului în acest sfârșit de săptămână, cele mai mari comunităţi fiind în Transilvania.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro