Peste 100 de persoane au protestat la Alba Iulia împotriva proiectului privind Roșia Montană

Îndosariat în: Actualitate |

protest-la-Alba-Iulia-impotriva-proiectului-minier-RMGC-3-octombrie-2013Astăzi, începând cu ora 15.00, în faţa magazinului Unirea din centrul oraşului Alba Iulia, aproximativ 100 de persoane s-au strâns pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Majoritatea celor prezenţi au venit la Alba Iulia din Munţii Apuseni, Câmpeni, Albac, Lupşa şi Abrud.

Sub sloganul „Uniţi salvăm Roşia Montană”, cei 100 de protestatari au scandat diverse lozinci la adresa firmei private de la Roşia Montană „Afară, afară, cu RMGC din ţară”, dar şi-au arătat nemulţumirea şi faţă de actualul guvern USL. Mesajele pe care le-au afişat protestatarii au fost „Viitorul este trist, cu cianuri şi gaz de şist”, „Moţilor să fiţi uniţi, nu vă lăsaţi jefuiţi”, „Asta-i ţara moţilor, nu e ţara hoţilor”, „200 de persoane mai importanţi decât o ţară?”, dar şi altele. În timpul protestelor, în boxele manifestanţilor răsuna Imnul Naţional al României, „Deşteaptă-te române”.

Preşedintele Asociaţiei RYMA din Alba Iulia, Cristina Anghel, cunoscută pentru vehemenţa cu care a protestat împotriva proiectului a transmis un mesaj celor prezenţi „Albaiulieni, nu rămâneţi indiferenţi! iubitori de ţară şi natură, acum ori niciodată, treziţi-vă dragi români şi luaţi atitudine! Informaţi-vă şi apoi manifestaţi-vă poziţia faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, este momentul să vă ajutaţi ţara şi să vă gândiţi mai mult ca niciodată la viitorul copiilor voştri!”. Aceasta a vorbit şi despre beneficiile economice ale României care sunt infime în comparaţie cu prejudiciile şi distrugerile patrimoniului şi mediului.

Înarmaţi cu bannere,  porta-voci, steaguri cu România şi cu Salvaţi Roşia Montană, grupul de manifestanți a continuat protestul mergând pe Calea Moţilor, până la sensul giratoriu, spre Bulevardul Horea, iar apoi pe Bulevardul Transilvaniei. Destinaţia manifestanţilor a fost Stadionul Cetate după ce au venit pe Bulevardul Revoluţiei 1989, pe lângă Spital de Urgenţă şi Piaţa din Cetate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.