Peste 150 de saci cu deşeuri strânşi de angajaţi de la Protecţia Mediului, studenţi şi localnici în cartierul „Lumea Nouă” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

actiune-de-ecologizare-cartierul-lumea-nouaAgenţia pentru Protecţia Mediului Alba a organizat astăzi, 21 mai 2014, o acţiune de ecologizare în cartierul Lumea Nouă din municipiul Alba Iulia, la care au participat, alături de angajaţii agenţiei, studenţi de la Facultatea de Ingineria Mediului din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” dar şi localnici, totalizând aproximativ 80 de persoane Acţiunea s-a desfăşurat pe mai multe străzi ale cartierului, la final reuşindu-se strângerea a peste 150 de saci cu deşeuri menajere, pet-uri şi materiale textile.

Scopul acestei acţiuni a fost atât de ecologizare a unui areal intens poluat de activităţile antropice din zonă, cât şi de conştientizare a cetăţenilor în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, ajutându-i să conştientizeze că problemele de mediu generate de activităţile cotidiene în zonele locuite nu trebuie să afecteze sănătatea umană, confortul şi mediul înconjurător.

 “Calitatea mediului înconjurător este prezentă în viaţa noastră prin efectele sale asupra sănătăţii oamenilor. Calitatea vieţii depinde în primul rând de noi.  Trebuie să fim conştienţi de faptul că nu putem lăsa deşeurile pe stradă. Strada trebuie să fie oglinda cartierului nostru, a oraşului în care locuim”,  a declarat Mihaela Mih – Dehelean , directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.