Peste 200 de concurenți au luat startul la cea de-a III-a ediție concursului de ciclism „Mamut Bike Race”, de la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Concursul  „Mamut Bike Race” este destinat în principal sportivilor amatori (începători, intermediari și avansați), precum și sportivilor legitimați la cluburi sportive. La competiția din acest an s-au înscris, online, 235 de sportivi, însă, s-au putut face și la fața locului

Aflat la a III-a ediție, concursul din acest an, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura pe 2 trasee:

– traseu SCURT (accesibil sportivilor intermediari și începători cu o condiție fizică bună), având o lungime de aproximativ 35km și o diferență de nivel pozitivă de cca.1300m, considerat de dificultate medie.

– traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), având o lungime de aproximativ 60km și o diferență de nivel pozitivă de cca.2000m, considerat de dificultate sporită.

 La ediția din acest an am considerat necesară creșterea lungimii și, implicit, a gradului de dificultate pentru traseul scurt. Timpii obținuți de primii clasați pe podium la ediția trecută (sub 1h30m) ne-au determinat să facem acest pas. Considerăm că cele 2 trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire”, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Evenimentul, programat pentru data de 2 septembrie 2017, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele propuse în acest an vor include zone de asfalt (pista de biciclete și șosea), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri secundare, drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseele vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul scurt propus în acest an este mai provocator, trece prin cătune izolate, ambele trasee ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro