Peste 4000 de gulguțe au fost aprinse cu prilejul Festivalului Luminii 2017, pe aleile din Cetatea „Alba Carolina” din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Cetatea Alba Carolina a fost transformată, în această seară, pentru câteva ore, într-un tărâm de basm. Mii de gulguțe au licărit la Festivalul Luminii 2017, invitându-i pe cei prezenți să lase rutina la o parte și să redescopere bucuria lucrurilor mărunte. Evenimentul s-a desfășurat, la fel ca și anul trecut, în zona Obelisc – Poarta a III-a a Cetății și a fost organizat de cercetașii albaiulieni.  

Cei care s-au plimbat sâmbătă seara prin cetatea din Alba Iulia au avut parte de o atmosferă de poveste. Odată cu lăsarea întunericului, aleile pietonale au fost împânzite de peste 4000 de candele aprinse de tinerii cercetași, elevi de liceu din oraș. Prin ambianța magică creată, aceștia au dorit să îi ajute pe trecători să se deconecteze preț de câteva ore de la stresul cotidian, de la crizele de timp și aglomerația activităților din fiecare zi și să intre într-o lume feerică, construită de gulguțe.

În cadrul festivalului, cei care au dorit, au fost învățați să realizeze noduri cercetărești (în special nodul prieteniei) și au fost organizate ateliere de realizat propriile ”gulguțe”. De asemenea, a fost păstrată și tradiția schimbului de cărți între participanți.

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte, să transforme oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim ca tineri sau adulți, lucrurile care ne fac mai fericiți.

”Festivalul Luminii este un eveniment național al cercetașilor care se desfășoară sincron în mai multe orașe din țară. Este un eveniment demarat de cercetași, care i-au invitat pe oameni să redescopere bucuria lucrurilor mărunte, să se bucure pentru câteva minute de liniște, de ideea de lumânări și frumusețea din jur. Astăzi, aici, au fost în jur de 100 de cercetași care au amenajat locul și au aprins lumânările. În total sunt aprinse peste 4.000 de lumânări aprinse”, a declarat Florina Pauleti, responsabil de comunicare și PR.

Cercetașii din Alba Iulia au pornit Festivalul Luminii în 2010 în spaţiul din faţa Universităţii „1 Decembrie” pe care l-au decorat cu peste 2000 de gulguţe, „televizoare” din carton cu poze de la diverse activităţi şi cu cel mai important ingredient, „bucuria lucrurilor mărunte”. Ca activităţi desfăşurate în cadrul festivalului au inclus artă teatrală și cântece de chitară. Întreaga acţiune a fost pusă în mişcare de un grup de doar 50 de cercetaşi.

Festivalul Luminii s-a desfășurat pentru a doua oară în Alba Iulia, în 2011, de data aceasta în Cetatea Alba Carolina, la poarta a III-a a Cetății, lăudându-se cu un total de peste 4000 de gulguțe, tot atâtea lumânări aprinse. Au păstrat de atunci locația pentru priveliște și pentru istorie.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți”- mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul mișcării cercetășești.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro