Peste 50 de specii de reptile expuse la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

expozitie-reptile-alba-iulia-muzeu-2014Începând de astăzi, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia găzduieşte o expoziţie de reptile vii, printre care se regăsesc mai multe exemplare rare, precum crocodilul Pepino în vârstă de 27 de ani. Cei care deţin frumoasa colecţie de reptile sunt din Arad şi au început afacerea cu expoziţia de 18 ani. 

Începând de astăzi şi până în 13 iulie, albaiulienii pot să viziteze expoziţia de reptile vii, găzduită de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia. Preţul unui bilet este de 5 lei de persoană, sau 4 lei pentru grupuri formate din peste 10 vizitatori. Atracţia expoziţiei este crocodiului Pepino, în vârstă de 27 de ani care este “cel mai iubit exponat” din galeria colec’ionarilor de reptile. Pepino, Crocodilul Pitic African se găseşte în Africa Centrală şi de Vest, se hrăneşte cu peşti, amfibieni şi mamifere mici, şi poate să aungă să măsoare până la 1,9 metri. Această specie este una dintre cele mai mici de aligatori, iar datorită habitatului şi a vieţii nocturne este unul dintre cele mai misterioase specii de crocodili. Cert este faptul că Pepino nu s-a clintit deloc cât timp a fost admirat de vizitatori, dând impresia că este un exemplar împăiat, însă din spusele organizatorilor am aflat că micuţul aligator este foarte agresiv.

Pitonul reticulat este altă specie rară din colecţia de reptile. Cel mai lung şarpe din lume, care poate să măsoare 7 metri lungime este o specie agresivă, care poate înghiţi o căprioară într-un timp scurt. Cel mai mare exemplar, măsurat în 2011, a fost o femelă de 7,67 metri şi 159 de kilograme. O altă specie rară care poate fi admirată la expoziţia din Alba Iulia este vipera cu coarne, şarpele care se află pe locul al 7-lea în topul celor mai ciudate reptile din lume. Reptila este una veninoasă, o simplă muşcătură putând fi letală pentru un om. Cel mai des este întâlnită în Sahara şi Algeria, Vipera cu corniţe are culoare nisipului, fiind un animal foarte bun la vânat şi la camuflaj.

Dacă v-am prezentat reptile mai agresive, schimbăm registrul şi vă facem cunoştinţă cu atracţile expoziţiei. Pentru numai 10 lei puteţi realiza un “selfie” cu Şarpele Boa, o specie inofensivă şi foarte blândă. Dacă nu vă plac şerpii puteţi alege să vă fotografiaţi cu iguanele din expoziţie, pe care puteţi să le şi mângâiaţi. De asemenea, printre atracţii se regăsesc şi cameleonii, o specie de reptilă blândă, care se adaptează oricărui mediu, pe scurt un maestru al camuflajului. Nu lipsesc broscuţele ţestoase, care pot fi cumpărate, preţul acestora fiind cuprins între 100 şi 250 de lei. Fiecare exemplar deţine câte o descriere care cuprinde locurile de răspândire, cu ce se hrăneşte, cu se reproduce şi câteva curiozităţi. Iată câteva imagini cu reptilele expoziţiei deschisă zilnic publicului între orele 10.00 şi 18.00.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.