Peste 90 de copii din cinci județe și municipiul București au participat la Memorialul „Mihail Breaz” la șah, de la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia a fost ieri dimineaţa gazda Memorialului „Mihail Breaz”, un turneu la care au participat 90 de copii din judeţele Alba, Cluj, Hunedoara, Mureş, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Festivitatea de deschidere a fost onorată de prezenţa doamnei profesoare Elena Ignat, directorul Şcoalii gimnaziale Avram Iancu, o gazdă perfectă şi de această dată a turneului, a soţiei Maria şi a fiicei Mihaela a maestrului Mihail Breaz, a realizatoarei emisiunii “Strategie în alb şi negru” de la Realitatea TV, Delia Duca, şi a domnilor Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Nicuşor Moldovan, city manager al municipiului Alba Iulia, Pau Voina, preşedintele Clubului de Şah Unirea Râtişor (Serbia), care alături de foştii elevi ai maestrului, Marius Ceteraş şi Dorin Şerdean, au evocat în repetate rânduri activitatea şahistă remarcabilă a maestrului Mihail Breaz, cel care a pus judeţul Alba pe harta şahistă a României.

Ȋn cuvântul său, preşedintele F.R.Şah a oferit în premieră la Alba Iulia detalii despre proiectul federaţiei pentru aniversarea Centenarului Unirii şi care va cuprinde 4 turnee de amploare, la Arad, Iaşi, Bucureşti şi Alba Iulia, urmate de o superfinală, la care vor participa cei mai bine clasaţi în cele 4 turnee şi care se va desfăsura tot la Alba Iulia în luna noiembrie a anului viitor. Ȋn acest sens openul internaţional găzduit de Cetatea Marii Uniri se va numi Openul Internaţional România 100, iar în turneul principal vor juca fix 100 de jucători, în paralel urmând a se desfăşura şi alte turnee pentru jucătorii care nu vor avea dreptul de participare în Openul Internaţional România 100. Memorialul Mihail Breaz va fi organizat şi în anul următor în cadrul acestui festival internaţional de amploare, dar în acest caz numărul participanţilor nu va fi limitat la 100, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de copii să participe.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu un spectacol foarte frumos oferit de corul Prietenia al Şcolii gimnaziale Avram Iancu, care a cules ropote de aplauze din partea audienţei.

Concursul de copii s-a desfăşurat într-o atmosferă de prietenie şi sportivitate, la finalul lui toţi copiii prezenţi fiind premiaţi de organizatori. Zeci de copii au trăit duminică satisfacţia obţinerii primei medalii într-o competiţie sportivă şi au plecat acasă cu feţele zâmbitoare, aşa cum i-a plăcut întotdeauna şi maestrului Mihail Breaz să îi vadă pe copiii care au participat la sutele de turnee pe care le-a organizat în cei peste 30 de ani de activitate ca promotor al şahului în judeţul Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.