Ploaia nu a putut oprii parada absolvenților Universității 1 Decembrie din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

parada-absolventilor-uab-2014Sute de absolvenţi ai Universității 1 Decembrie din Alba Iulia au răspuns prezent astăzi, de la ora 9.30, la defilare, deşi vremea de afară nu a fost una tocmai prielnică, însă după cum le-a zis purtătorul de cuvânt, conf. univ. Diana Cîmpan, ploaia este roditoare.

Parada absolvenţilor UAB a început din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi a luat sfârşit în Piaţa Cetăţii, locul în care, în aceste zile fac spectacol mari artişti ai ţării, cu ocazia zilelor oraşului.

În drumul lor absolvenţii au intonat celebrul cântec “Gaudeamus igitur” (“Să ne bucurăm, așadar”) recitat mai ales la ceremoniile universitare de absolvire, au făcut poze, au depănat amintiri, unul dintre ei exclamând „aceştia au fost cei mai tari ani!”. În promoţia 2014 au terminat peste 1400 de studenţi şi masteranzi. Ei bine asta nu înseamnă neapărat că au terminat şi atâtea persoane, unul poate fi student în an terminal la două specializări sau facultăţi diferite, respectiv la un master şi o facultate. Dintre aceştia peste 300 au fost prezenţi, îmbrăcaţi în robe şi toci negre, purtând la gât eşarfele în culorile specifice facultăţii absolvite. La UAB sunt patru facultăţi cu mai multe specializări: Facultatea de Ştiinţe, de Istorie şi Filologie, Drept şi Ştiinţe Sociale şi Teologie Ortodoxă, cei din urmă făcându-se remarcaţi în timpul defilării, datorită timbrului vocal.

La ora 10.00, pe scena din Piaţa Cetăţii au fost întâmpinaţi de ÎPS Irineu, corpul profesoral, primarul Mircea Hava şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Florin Roman.

Cuvântul de deschidere l-a avut ÎPS Irineu care i-a binecuvântat pe absolvenţi le-a urat multă baftă şi în cele din urmă să nu uite că niciun Guvern sau Parlament nu le poate oferi ceea ce le oferă învăţătura Biblică. „După încheierea acestei etape a vieţii urmează o altă etapă, căci călătoria vieţii nu se încheie acum. Viaţa pământească este un drum, sau o cale şi pentru a o parcurge bine şi pentru a atinge ţinta propusă este nevoie de perseverenţă, dar şi de călăuzire şi iluminare. De aceea vreau să pun la inima absolvenţilor un lucru foarte important, de care ţinând seama vor avea şi călăuză şi har şi bună orientare în existenţa lor. Este vorba despre citirea Sfintei Scripturi”, a spus ÎPS Irineu, care consideră Biblia constituţia fiecărui creştin, iar cum cel lipsit de lumina firească nu poate să meargă pe drumul cuvenit, tot aşa cel care nu are raza Sfintei Scripturi nu va găsi drumul spre Dumnezeu.

„Părintele” absolvenţilor, rectorul Daniel Breaz le-a urat succes în câmpul muncii, şi de ce nu, să se întâlnească şi la anul, în calitate de masteranzi sau doctoranzi.

„Iată că avem încă o generaţie de absolvenţi, cred că a 19-a. O promoţie frumoasă, construită în spiritul cetăţii albaiuliene. Sunteţi o promoţie care aţi crescut o dată cu oraşul, o dată cu Universitatea, pentru că avem o universitate în continuă dezvoltare care nu face altceva decât să se unească cu absolvenţii care i-am dat în câmpul muncii generaţiile anterioare. Sunteţi o generaţie de succes a universităţii”, a spus Danie Breaz.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.