Peste 200 de elevi din Alba Iulia au asistat astăzi la lansarea celei de-a XI-a ediţii a Campaniei de ”Prevenire a Criminalității”, derulată de Poliția Română

Îndosariat în: Actualitate |

campanie-prevenire-politia-romana-alba-iulia-sep-2016Azi, 26 septembrie 2016, în Piaţa Custozza din municipiul Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a lansat campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Manifestarea, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de elevi din municipiul Alba Iulia.

La eveniment, alături de poliţişti au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

IPJ Alba a pus la dispoziţia participanţilor un stand cu materiale informativ – preventive şi obiecte promoţionale, iar poliţiştii de la prevenire, ordine publică, rutieră, criminalistic şi cei din cadrul structurii de acţiuni speciale au oferit sfaturi antiinfracționale şi antivictimale.

Pentru realizarea activităţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean Alba partener tradițional în proiectele educativ – preventive.

Tot azi, 26 septembrie, a.c., poliţişti de proximitate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au fost prezenţi în unităţi de învăţământ din judeţ şi au desfăşurat activităţi de informare privind prevenirea delicvenţei juvenile.

Activitățile planificate în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, vor continua după cum urmează:

Marţi, 27.09.2016, poliţiştii de la prevenire, cei de investigaţii criminale, combatere a criminalităţii organizate şi ordine publică,  împreună cu specialişti ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţie Naţionale Împotriva Traficului de Persoane vor desfăşura activităţi ce au drept scop prevenirea victimizării minorilor.

Miercuri, 28 septembrie, este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, poliţiştii urmând să desfășoare activități de informare a cetățenilor județului, cu privire la măsurile și modalitățile de prevenire a infracțiunilor de furt din locuințe, aceasta fiind una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Joi, 29 septembrie, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă, iar în ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii vor fi desfăşurate activităţi dedicate siguranţei rutiere.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.