Polițiștii albaiulieni au amendat nu mai puțin de 22 de taximetriști pentru abateri de la normele legale specifice

Îndosariat în: Actualitate |

Poliţiştii albaiulieni au verificat 62 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori, iar 22 dintre aceștia au fost amendaţi.

La data de 17.05.2017, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, au desfăşurat, în municipiul Alba Iulia, o acţiune ce a avut drept scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 62 de taximetre, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 22 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 9 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru nerespectarea normelor privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, iar 8 au fost aplicate la Legea 38 din 2003 privind taximetria.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 3.410 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Obligaţiile clientului:

– Să solicite, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi.
– Să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei de pe bonul fiscal.
– Să acorde sprijin taximetristului în cazul agresării acestuia în timpul efectuării transportului și să anunțe imediat polițiștii în legătură cu aceste evenimente.
– Să sesizeze primăria localității de autorizare și filiala județeană a Oficiului de Protecție a Consumatorilor, după caz, în legătură cu practici neconforme ale taximetristului, sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor.
– Să nu ocupe scaunul de lângă taximetrist, dacă există loc disponibil pe bancheta din spate.

Obligaţiile taximetristului: 

– Să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică, conform prevederilor din Cartea taximetristului.
– Să respecte solicitările legale ale clientului.
– Să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate.
– Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma din bonul fiscal.
– Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat.
– Să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare respectivă.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.