Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea unei persoane ce a reuşit să o înşele pe o tânără, cu suma de 2.320 de lei, prin metoda „Premiul”

Îndosariat în: Actualitate |

Ieri, 15 mai 2018, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o tânără de 23 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Aceasta le-a spus poliţiştilor că în data de 13 mai a.c., a primit un SMS prin care a fost informată că a câştigat un premiu în valoare de 5.000 de euro şi un telefon mobil, în urma unui concurs organizat de o societate comercială împreună cu o televiziune.

Tânăra a sunat la numărul de la care a primit mesajul, iar o persoană ce s-a recomandat ca fiind reprezentanta societăţii comerciale a determinat-o să depună, în mai multe tranşe, suma de 2.320 de lei, ce ar fi reprezentat diferite taxe pentru ca să intre în posesia premiului.

Ulterior, tânăra şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorului faptei de înşelăciune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor să verifice veridicitatea informaţiilor primite şi, în nici un caz, să nu dea curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un anumit cont.

Fiţi suspicioşi şi vigilenţi! Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că vă aflaţi în vizorul unui escroc.

Ţineţi minte: escrocii sunt vicleni şi inteligenţi. Ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul.

În cazul în care aţi fost victima unei înşelăciuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.