Poștașii din Alba au renunțat la proteste, datorită amenințărilor venite de la conducerea companiei

Îndosariat în: Actualitate |

Sindicaliştii de la Poşta Română au anunțat pentru astăzi proteste cu cagule pe faţă, în toată ţara. În Alba Iulia protestul poștașilor a fost… fără poștași, iar potrivit unor surse acest lucru s-a întâmplat din cauza amenințărilor venite de la conducerea companiei.

Potrivit autorităților, în această dimineață, între orele 8.00 – 9.00, trebuia să se desfășoare, în fața Prefecturii Alba, un miting autorizat prin care sindicaliștii de la Poștă să protesteze împotriva diminuărilor salariale și concedierilor anunțate de conducerea companiei. La miting nu a participat nici măcar o persoană.

De altfel, liderul SLPR, Matei Brătianu, a declarat încă de ieri, pentru Mediafax, că participanţii vor purta cagule în semn de protest faţă de acţiunile de “intimidare şi prigoană de după mitingul din 12 februarie” din Bucureşti.

După miting, au început o campanie de prigonire şi acţiuni de intimidare în unele judeţe. Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber“, a spus Brătianu.

Sindicalistul a amintit că, în 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, în sensul diminuării unor drepturi de personal, iar două zile mai târziu a transmis la SLPR o adresă prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi îl informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1.800 de angajaţi din mediul urban.

Sindicaliştii solicită conducerii CNPR renunţarea imediată la “acţiunile de tip bolşevic.

SLPR a estimat că la protestele de astăzi vor participa, la nivelul întregii ţări, aproximativ 5.000 de membri de sindicat, lucrători ai Companiei Naţionale Poşta Română.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.