“Powerliftierii” albaiulieni acuză autorităţile locale de dezinteres

Îndosariat în: Sport |

olimpia-olariu-powerlifting-conferinta-presaSăptămâna trecută, la Oroshaza s-a disputat Campionatul Mondial de powerlifting destinat juniorilor, competiţie la care România a cucerit trei medalii, una de aur prin Olimpia Olariu (CS Zamolxis Alba Iulia) şi două de bronz prin Alexandru Cazacu şi Marina Balea.

Sunt extrem de mulţumit, aurul la juniori este o medalie inedită pentru România, iar performanţa nu este deloc întâmplătoare. Nu cred că în istoria judeţului a mai existat o performanţă simplară, realizată de albaiulieni. La Mondiale, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe naţiuni la feminin“, a spus Ovidiu Pănăzan, conducătorul delegaţiei şi secretarul general al FRP.

Cu atât mai valoroase sunt aceste rezultate, cu cât delegaţia României, compusă din 7 sportivi a avut de înfruntat o criză financiară apăsătoare, în plus sportivii nemaiavând la dispoziţie sala de antrenament. Conferinţa de presă organizată astăzi de reprezentanţii Federaţiei Române de Powerlifting la Alba Iulia a avut rolul de a prezenta performanţele realizate în Ungaria, însă până la urmă s-a transformat într-un strigăt de disperare, din pricina neimplicării autorităţilor locale.
“Vrem să le mulţumim celor care ne-au ajutat şi să le arătăm celor care n-au fost alături de noi că am supravieţuit“, a concluzionat Alin Tomuş.

• Fără sala de antrenament: “probabil ceilalţi de pregătesc pentru ceva superior, campionatele interplanetare”

Cu echipament de împrumut, fără posibilitatea de a se antrena în mod corespunzători, “powerlifiterii” au reuşit să treacă peste toate problemele şi să realizeze rezultate de top mondial, în condiţiile în care cheltuielile cu această competiţiei s-au cifrat la aproximativ 1000 de lei/ sportiv (taxe, transport, masă, refacere, cantonament). “O să merg înainte, din pasiune, indiferent de problemele financiare”, a apreciat campioana mondială Olimpia Olariu, ce are doar 17 ani şi practică acest sport de numai un an!. Pe un ton pe alocuri ironic, oficialii FRP şi-au vărsat năduful, două fiind direcţiile abordate: lipsa unei săli de antrenament şi dezinteresul autorităţilor, în condiţiile în care powerliftierii au în panoplie peste 70 de medalii internaţionale. “Problemele financiare sunt un mister, dar sper să existe şi o apreciere oficială, deşi relaţiile cu autorităţile nu sunt bune. N-am primit niciun semn, iar cu două luni înainte am rămas fără locaţia de antrenament”, a mai punctat Pănăzan, ce a oferit şi o alternativă la acest subiect fierbinte: Sala “1 Mai”

E regretabil întrucât vorbim de sportivi din Alba Iulia! Noi ne-am pregătit pentru Mondiale şi ni s-a luat sala, care a ajuns să fie folosită de reprezentanţii Poliţiei Locale. Probabil s-a considerat că ceilalţi se pregătesc pentru ceva superior, campionatele interplanetare“, a spus acuzator Pănăzan, dezamăgit de cele petrecute. Concluzia, una amară… “Vrem şi noi o sală, finanţare corespunzătoare, pentru că ne vom bate în continuare pentru medalii în arena internaţională”…

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.