Primăria Alba Iulia ar putea prelua clădirea Casei de Cultură a Studenților

Îndosariat în: Administrație |

Primăria Alba Iulia va prelua Casa de Cultură a Studenților în proprietatea publică a municipiului și în administarea Consiliului Local, potrivit ultimului proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în Consiliul Local.

Conform documentului, care va fi dezbătut la următoarea de ședință a CL, trecerea imobilului în proprietatea publică a municipiului Alba Iulia de la Ministerul Tineretului și Sporturilor este „oportună pentru facilitarea desfășurării activităților specifice, dar și pentru o mai bună administrare”.

Primăria a transmis deja o solicitare către Ministerul Tineretului și Sporturilor privind transmiterea în domeniul public local al municipiului Alba Iulia a Sălii de sport „l Mai” și a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Ca scurt istoric, povestea clădirii începe la sfârșitul anilor 1800, când o grădiniță din parcul orașului a fost reamenajată și a primit rolul de „redută orășenească”, adică un fel de „club” frecventat de „lumea bună” a orașului: oameni de afaceri, magistrați, avocați, funcționari, profesori.

Clădirea a fost complet reamenajată, amplificată și modernizată înaintea Serbărilor Încoronării, din 15 octombrie 1922. Tot atunci, a primit și denumirea de „Teatrul Caragiale”. În același an, la 1 decembrie, a avut loc și deschiderea oficială a stagiunii teatrale.

 

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.