Primăria Alba Iulia inventariază rezervele de teren existente în vederea restituirii imobilelor preluate abuziv de regimul comunist

Îndosariat în: Administrație |

primaria-alba-iulia-strategie-dezvoltareÎn conformitate cu prevederile legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în timpul regimului comunist în România, în aceasta perioadă se inventariază terenurile existente din domeniul public-privat la nivelul Comisiei de Fond Funciar și a Consiliului Local Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Coșer, până în prezent s-au verificat acțiunile întreprinse pe baza legilor anterioare, anexele și documentele pentru care s-au emis titluri de proprietate și toate cererile de restituire nesoluționate, în vederea stabilirii suprafețelor de teren necesare pentru finalizarea procesului de restituire. În intervalul următor se va face raportarea la nivel de ortofotoplan și se vor transmite toate datele împreună cu anexele prevăzute de lege  Agenției Domeniilor Statului.

S-au identificat peste 100 de ha, dar inventarul nu a fost finalizat. Până la data de 1 martie 2014, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară va realiza, pentru fiecare judeţ şi la nivel naţional, situaţia comparativă a cererilor şi disponibilului de teren. Comisiile locale şi judeţene de fond funciar au obligaţia de a soluţiona toate cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate până la data de 1 ianuarie 2016.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.