Primăria Alba Iulia va amenaja o pistă de biciclete de pe strada Viilor

Îndosariat în: Administrație |

Administrația locală albaiuliană a lansat invitația de participare la procedura de atribuire a contractului de Servicii de proiectare faza DALI „Amenajare piste de biciclete şi reglementare circulaţii strada Viilor în municipiul Alba Iulia”. Sursa de finanţare a contractului de furnizare care urmează să fie atribuit: bugetul local. Valoare estimată: 14.453 lei fără TVA.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 07.07.2017 ora 16.00, iar perioada de valabilitate a ofertelor este de 30 zile faţă de data transmiterii acestora. Strada Viilor este amplasata în municipiul Alba Iulia, între B-dul Încoronării și S.C. APULUM S.A. (Porțelanul).

Suprafața acesteia între fronturile construite este de 23.648 mp din care 5.169 mp reprezintă suprafaţa parcării existente și zonele verzi din fața S.C. APULUM S.A., 7.410 mp carosabil și 1.700 mp trotuar amenajat inclusiv accesele la proprietăţi, diferenţa reprezentând zonele neamenajate, cu dimensiunile în plan de 1.187 ml lungime și o lățime medie de 15,92 ml.

”Amenajarea pistei de biciclete și reglementarea circulaţiilor pe str. Viilor impune refuncționalizarea suprafeţelor domeniului public aferent acestei străzi și stabilirea funcţiunilor specifice, respectiv: circulatie rutieră, pietonală, pentru biciclete, parcări și zone verzi, astfel încât să se asigure circulaţia în condiţii de siguranţă”, se arată în invitația de participare.

Potrivit documentului, proiectul va avea în vedere realizarea/reconfigurarea următoarelor capacități: carosabil cu lațime medie de 6 m pentru circulaţie pe ambele sensuri; pistă de biciclete pe lungimea străzii cu integrarea acesteia cu circuitul ciclistic amenajat în zonă; zonele verzi vor fi reconfigurate conform noilor funcţiuni; pluvialele se vor colecta prin rigole și şanţuri deschise existente amplasate în zona drumului și racordate la reţelele de canalizare existente; măsuri de siguranţa circulaţiei specifice (marcaje, indicatoare etc.); accese și parcări în zona Apulum; canale tehnice pentru curenţi slabi.

De asemenea, se va avea în vedere și asigurarea continuării traseelor de biciclete dinspre B-dul. Ferdinand, B-dul. Încoronării și str. Octavian Goga.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.