Primarul Gabriel Pleșa propune DUBLAREA TARIFULUI de închiriere a bicicletelor din Cetatea Alba Carolina și eliminarea unor gratuități

Îndosariat în: Administrație |

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, au de aprobat în ședința din 30 martie 2021, modificarea tarifului de închiriat biciclete de la 4 lei/oră, la 8 lei/ prima ora de închiriere şi 7 lei următoarele ore, modificarea tarifului pe zi, de la 15 lei/24 ore, la 30 lei/24 ore și renunţarea la gratuitatea oferită tinerilor până la împlinirea vârstei de 16 ani.

Context – Green Revolution susţine reducerea poluării în marile oraşe, a impactului pe care activităţile umane îl au asupra mediului, cât şi creşterea calităţii vieţii locuitorilor în marile aglomerări urbane. Green Revolution îşi propunem să realizeze împreună cu autorităţile, strategii şi politici de mediu coerente.

Totodată militează pentru introducerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, pentru reducerea consumului de energie, pentru folosirea surselor regenerabile şi a tehnologiilor verzi, pentru implementarea sistemelor de colectare selectivă a deşeurilor şi pentru educaţia ecologică în şcoli.

Astfel în oraşele din României fiecare cetăţean trebuie să se bucure de un mediu curat iar comunităţile şi autorităţile trebuie să fie angajate, permanent, în sprijinul dezvoltării durabile a mediului urban.

Astfel printr-un parteneriar încheiat în anul 2014 între Municipiul Alba lulia şi Asociaţia Green Revolution – România, aceştia din urma pun la dispoziţia cetăţenilor urbei şi a turiştilor interesaţi un număr de 50 bicilete disponibile pentru închiriere.

Important de menţionat este faptul că Municipiul Alba lulia a beneficiat de privilegiile unui „proiect pilot”, fiind singurul oraş din ţară în care s-a pastrat tariful de 4 lei/h şi 15 lei/24 ore până la sfârşitul sezonului 2020, iar toate celelate oraşe în care activează centre de închiriere Ivelo, având tarifele modificate la valorile mai mari, încă din anii 2018-2019

Având în vedere cele mai sus menţionate, se propune luarea în dezbatere şi adoptarea de către Consiliul Local Alba lulia a hotărârii privind modificarea Protocolului de Cooperare încheiat cu Asociaţia Green Revolution din România, aprobat prin HCL nr. 70 din 2014, cu modificările si completările ulterioare.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.