Primele probe ale anchetatorilor în cazul cimei de la Paroș arată că principalul suspect, Mădălin Lupu, a fost în Alba Iulia în ziua în care a avut loc omorul

Îndosariat în: Actualitate |

Primele probe identificate de anchetatori în cazul crimei din cartierul albaiulian Partoș, cu privire la prezența principalului suspect, Mădălin „Miki” Lupu, în Alba Iulia, arată că acesta s-a aflat în oraș în ziua în care a avut loc omorul și tentativa de omor în locuința din Partoș.  Tânărul a fost recunoscut de cel puțin un martor, iar pe camerele de luat vederi a fost semnalată, de asemenea, prezenţa acestuia în oraş.

Lupu „Miki” Mădălin, în vârstă de 24 de ani, a recunoscut omorul şi tentativa de omor de la Alba Iulia, după ce a fost prins de poliţiştii din Botoşani. La două zile de la fapta din Alba, chiar de ziua lui, acesta a mai ucis o femeie de 71 de ani într-o localitate din nordul Moldovei. Bărbatul ar fi intrat în casa ei pentru a comite un furt.

Omorul de la Alba Iulia a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 14/15 iulie, iar cea de-a doua faptă, în noaptea de duminică spre luni, 16/17 iulie.  Bărbatul a fost arestat preventiv marţi de către Tribunalul Botoşani, fiind găsit ascuns într-o casă părăsită din Coţuşca. Poliţiştii ştiau de prezenţa acestuia în localitate şi au ”periat” întreaga zonă, la acţiune participând zeci de oameni ai legii.

Tânărul din Botoşani este cunoscut cu antecedente penale, el fiind eliberat condiţionat de câteva luni după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru o faptă de viol comisă în 2011. În 2009 a mai fost condamnat pentru furt calificat, pedeapsa constând în inetrnarea acestuia într-un centru de reeducare până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu, a confirmat că recunoaşterea de către bărbatul din Botoşani a faptelor de la Alba Iulia este una dintre pistele vizate de anchetatori. Dacă se confirmă, suspectul urmează să fie adus la Alba Iulia pentru audieri, reconstituiri şi propunere de aresatare preventivă. Prezenţa acestuia la Alba Iulia în ziua în care a avut loc omorul a fost confirmată şi de alte persoane cărora li s-a părut suspect modul de comportament al acestuia.

 Starea de sănătate a băiatului femeii omorâte în propria casă din cartierul albaiulian Partoș este ”spre bine”, dar acesta nu este deocamdată ”apt să dea declarații oficiale”.

Crima s-ar fi produs în noaptea de vineri spre sâmbătă. Femeia, în vârstă de 80 de ani, a fost găsită fără suflare în spațiul dintre curtea și grădina propriei case de pe strada Regimentul V Vânători din cartierul Partoș, iar fiul acesteia, în vârstă de 53 de ani, inginer de meserie, a fost găsit închis în casă cu leziuni grave la cap și a fost transportat la spital.

Potrivit unor surse, cazul ar fi fost semnalat, sâmbătă dimineața, de către o rudă. Văzând că nu poate lua legătura cu familia la telefon, s-ar fi deplasat spre locuința lor, unde ar fi descoperit grozăvia.

În urma autospiei, s-a constatat că este vorba despre o moarte violentă, cauzată prin lovire repetată cu un corp dur, la nivelul capului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro