Prin Poiectul Comenius șapte cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia au vizitat Italia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Ion-Agarbiceanu-ComeniusÎntre 24 și 27 mai 2014, un grup de şapte cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia  a participat la a treia mobilitate (prima a fost in Ungaria în februarie, a doua în Turcia în aprilie 2014) în cadrul Proiectului Comenius “FAIRY GARDEN, THE EMPIRE OF HEALTH” (Grădina zânelor, împărăţia sănătăţii), la Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa Lanciano – Italia.

La această întâlnire au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriat: Italia-ţara gazdă,Turcia,Ungaria şi România. Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu a fost reprezentată de prof.Maierescu Mariana Salomia (director),prof. Vinceller Alexe (coordonator proiect), prof.Mîndroc Nicoleta (consilier educativ),prof.Negrescu Elena, prof. Cioflică Adelina, prof. Samson Ana Maria, prof. Pop Felicia. Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 4 zile din cadrul întâlnirii s-au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.

La Instituto Comprensivo din Lanciano (localitate situată la 250 km sud de Roma, pe ţărmul Adriaticii), instituţie parteneră în programul multilateral, directorul unităţii a prezentat şcoala şi grădiniţa într-o zi obişnuită de program, expoziţia de lucrări realizate de elevii şcolii. În prezenţa unui public numeros  preşcolarii din grupele de grădiniţă  au prezentat un frumos program artistic cuprinzând cântece specifice Italiei.

Un moment deosebit s-a desfăşurat la Primăria oraşului Lanciano, unde delegaţia tuturor ţărilor participante a fost primită în sala de şedinţe a Consiliului local şi salutată de catre autorităţile locale, în frunte cu primarul localităţii dr.Mario Pupillo.

S-a vizitat în continuare oraşul Lanciano (anticul Anxanum), care oferă atracţii turistice de excepţie: numeroase clădiri medievale, catacombe, biserici monumentale, cherhanale pe coasta Mării Adriatice, toate încadrate într-un decor vegetal tipic mediteranean: măslini, lămâi, portocali, palmieri,smochini,nesfârşite plantaţii de kiwi etc.

Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.

Activitatea a inclus schimburi de materiale, discutii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel naţional, activităţile derulate în perioada noiembrie 2013- mai 2014 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate.

Următoarea întâlnire a şcolilor partenere va avea loc la Budapesta – Ungaria în octombrie 2014.Şcoala Gimnazială  Ion Agârbiceanu va fi gazdă a parteneriatului în martie 2015.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.