Principalele probleme în contractarea proiectelor europene au fost identificate, de către Grupurile de Acţiune Locală, la Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

Reprezentanţi ai Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) din Regiunea Centru au avut o întâlnire de lucru la Alba Iulia în cadrul căreia au avut discuţii pe tema problemelor întâmpinate în implementarea proiectelor pe fonduri europene, AXA IV Leader, din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Una din problemele identificate de responsabilii GAL-urilor din judeţul Alba a constat în suprasolicitarea personalului din cadrul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală, fapt care duce la întârzieri în implementarea proiectelor. Judeţul Alba se poate mândri cu un număr mare de proiecte depuse, însă numărul angajaţilor din Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală Alba este insuficient pentru a face faţă solicitărilor.

Un alt aspect discutat la întâlnire a constat în uniformizarea abordării pe care o au Oficiile Judeţene din Regiunea Centru pentru a ca toate GAL-urile să beneficieze de aceleaşi condiţii de contractare.

La dezbateri au fost prezenţi aproximativ 150 de participanţi, reprezentanţi ai GAL-urilor, ai autorităţilor publice locale, firmelor de consultanţă şi diferitelor categorii de beneficiari ai proiectelor. De asemenea, au luat parte la discuţii reprezentanți ai Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (AM – MADR). Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de directorul general adjunct, Nicolae Popa.

Toate concluziile întâlnirii de zilele trecute au fost reunite într-un raport care va fi prezentat la Ministerul Agriculturii şi la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.