Producătorul de articole din porțelan Apulum din Alba Iulia estimează pentru acest an o creştere cu peste 20% a cifrei de afaceri

Îndosariat în: Economie |

„Afacerile companiei noastre au crescut pe seama unei cereri tot mai mari pe piaţa externă. Ne aşteaptă un an mult mai bun decât cel care a trecut, ţinând cont de evoluţia pieţei externe, de portofoliul de comenzi pe piaţa internă, precum şi de investiţiile pe care le avem în plan în 2017“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia, despre care reprezentanţii IKEA au spus că a fabricat „cel mai de succes produs“ realizat pentru ei în România, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 133 mil. lei (29 mil. euro), mai mult cu 22% faţă de anul anterior, pe fondul unei cereri în creştere pe piaţa externă.

Compania exportă în prezent peste 92% din producţia fabri­cii de porţelan din Alba Iulia în toată Europa şi în Me­xic, iar prin intermediul companiei IKEA produsele Apulum ajung şi în America de Nord, Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud. Oficialii companiei declarau anterior că Apulum Alba Iulia este cel mai mare producător de porţelan din Europa, în condiţiile în care compania are o singură fabrică, la Alba Iulia, cu o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi, scrie ziarul Financiar.

• Portelan Apulum Alba Iulia

Peste 40 de ani de tradiție în producția de porțelan se regăsesc în fiecare din obiectele create și produse la Alba Iulia în cunoscuta fabrică Apulum.

Rămasă una din puținele fabrici de profil din țară, Apulum realizează produse pentru uz casnic sau HoReCa dar și obiecte de decor precum vaze, bibelouri, suveniruri, măști din porțelan sau căni ce pot fi inscripționate cu diferite mesaje sau imagini.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.