Profesori și elevi ai Colegiului Naţional „HCC” din Alba Iulia vor participa la un schimb cultural internaţional la Koln în Germania

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

HCC-Alba-IuliaDe Ziua Naţională a Germaniei, un grup de 14 elevi însoţiţi de profesori ai Colegiul Național  „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia sunt invitaţi să participe la un schimb cultural internațional în oraşul Koln din Germania.

Elevii și profesorii din Alba Iulia sunt invitați în perioada 1-5 octombrie, gazda lor fiind cel mai renumit liceu din Koln, Kaiserin Augusta Schule Gymnasium, înființat în anul 1902. Grupul din „HCC”, alături de partenerii germani vor desfășura acțiuni comune, în această perioadă.

Elevii şi profesorii vor participarea la cursuri, vizite de informare și documentare la muzeele și obiectivele din Koln, vor participa la excursia anuală de studiu a elevilor germani programată la Bonn în 2 octombrie, unde se vor deplasa cu vaporul de la Koln, pentru a participa la la Ziua Naţională a Germaniei din 3 octombrie şi la o seară culturală comună.

Organizatorii sunt directorul adjunct, Sorin Schiau din partea Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, Helmut Kremer, directorul Kaiserin Augusta Schule Gymnasium și Florina Zielinschi, o româncă din Alba Iulia stabilită în Koln, absolventă a liceului albaiulian.

Aceasta este a doua instituție de învățământ din Koln care desfășoară în ultimul an acțiuni de acest fel cu elevii liceului albaiulian după ce anul trecut în luna septembrie 2012, un grup de elevi de la Kreuzgasse Gymnasium au efectuat o vizită de studiu în urma căreia au prezentat în cadrul bacalaureatului o lucrare despre Alba Iulia și despre județul Alba.

Participarea elevilor și a profesorilor albaiulieni la aceste evenimente au fost sprijinite de Consiliului Județean Alba, Grupului Elit și Kronospan Romania.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.