Profesorul Cornel Constantin Ciomâzgă își lansează astăzi la Sala Unirii din Alba Iulia nouă carte: ”Se întorc moții acasă”

Îndosariat în: Actualitate |

Sala-Unirii-Alba-IuliaConsiderat a fi unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi a unora dintre primele posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă se retrăgea în jurul anului 2000 în chiliile unor mănăstiri pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind în foarte scurtă vreme best-seller.

De atunci şi până acum cartea sa, LUCRAREA, a fost declarată de mai multe ori “cel mai căutat roman românesc postrevoluţionar”, tirajele epuizându-se de fiecare dată cu rapiditate. Timp de zece ani scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute, pentru ca acum să revină, iată, cu o nouă carte ce se anunţă a fi cu mult mai răvăşitoare decât cea dintâi.

Noua carte, cu un subiect “împrumutat tot din realitate”, cum spune autorul, are ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa terifiantă, spre a trăi împreună o experienţă “de legendă”. Incredibilul văzut de aproape, uneori chiar din interior, descris cadru cu cadru, într-o formulă literară neobişnuită, va face din cartea scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă nu doar un best-seller, ci istorie prin… istoria restituită astfel.

Aşadar astăzi, 15 octombrie, 2014, la orele 1200, la Sala Unirii din Alba Iulia, sunteţi aşteptaţi la un eveniment editorialistic şi cultural de excepţie.

Volumul va fi prezentat de conf. univ. dr. Diana CÂMPAN, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Momentul va fi precedat de proiecţia unui film-eseu, semnat de regizoarea Cristina CHIRVASIE.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.