Proiect în valoare de 21,7 milioane de lei supus spre aprobare consilierilor locali din Alba Iulia pentru restaurarea Palatului Principilor

Îndosariat în: Administrație |

Proiectul „Conservarea, Restaurarea și Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E” va fi supus spre aprobare consilierilor locali, în vederea finanțării, în ședința extraordinară de luni, 10 aprilie.

Valoarea totală este de 21.724.540 de lei (inclusiv TVA), din care contribuția proprie a Municipiului Alba Iulia este în cuantum de 658.868 de lei (reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile) iar contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului este de 421.313 lei, reprezentând cofinanțarea.

Municipalitatea se mai obligă să plătească din bugetul local sumele reprezentând cheltuielile conexe ce pot să apară pe durata implementării proiectului.

Potrivit raportului de specialitate, se vor realiza lucrări de consolidare, conservare, restaurare dotare și valorificare durabilă a ansamblului, în acord cu statutul său istoric, menite să-i crească atractivitatea turistică pe viitor. Proiectul pune în evidență vestigiile din perioada Principatului (perioada în care Alba Iulia a fost capitala Transilvaniei), dar ține seama și de etapele de construcție și de componentele artistice care trebuie să fie conservate in situ din celelalte epoci și stiluri: romană, medievală, renascentistă, barocă și rococo.

În perioada de implementare, a proiectului, Centrul Expozițional Corp E, pentru care va fi depusă documentația de acreditare ca Muzeu al Principatului Transilvaniei, va fi introdus în circuitul turistic.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro