PSD a ales orașul Marii Uniri pentru organizarea celui mai mare Congres național

Îndosariat în: Politică |

congresul-national-psd-alba-iuliaBătălia pentru Cotroceni a început din Alba Iulia, orașul în care a avut loc Marea Unire. Victor Ponta și ”greii” din PSD au ales să organizeze cel mai mare Congres național în Capitala de suflet a tuturor românilor.   

Congresul este organizat la Pavilionul Mercur de lângă Alba Iulia, are o parte tehnică, în care se validează candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, precum şi o parte de discursuri.

Discursurile ținute de candidatul la Președinția României Victor Ponta sunt audiate de 30.000 de delegaţi, care se reunesc, separat, în fiecare organizaţie judeţeană în parte. Legătura dintre Alba Iulia şi organizaţiile judeţene făcându-se sistem de video-conferinţă, interactiv.

Toate cele 40 de organizații județene + 6 de sector încep de la ora 16.00 conferința de partid, iar de la ora 17.00 va începe Congresul național PSD, care este transmis pe ecrane uriașe, la toate organizațiile din țară cât și la televizor. Acesta pare a fi cel mai mare Congres național din România.

În partea tehnică, vicepreşedinţii regionali iau cuvântul şi anunță rezoluţiile adoptate la nivelul regiunilor lor în ceea ce priveşte candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Evenimentul precede lansarea oficială a candidaturii la Președinția României, din data de 20 septembrie, de pe Arena Națională, manifestare la care sunt așteptați circa 70.000 de social-democraţi, dintre care 500 din județul Alba.

La Congres și-au anunțat prezența europarlamentarul Victor Negrescu, liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu, vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, Andrei Dolineaschi – secretar general PSD, Valeriu Zgonea – președintele Camerei Deputaților, Rovana Plumb – ministrul Muncii, Mircea Dușa – ministrul Apărării, Ioan Rus – ministrul Transporturilor, Dan Șova – purtător de cuvânt al PSD, Nicolae Bănicioiu – ministrul Sănătății, Titus Corlățean – ministrul de Externe, Robert Cazanciuc – ministrul Justiției, Daniel Constantin – ministrul Apărării, Eugen Teodorovici – ministrul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu – ministrul Delegat pentru Învățământ superior, Cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, Remus Pricopie – ministrul Educației Naționale, Florin Jianu – ministrul delegat pentru IMM-uri și Turism, Răzvan Nicolaescu – ministrul Energiei, Darius Vâlcov – ministrul delegat pentru Buget, Doina Pană – ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură și Mihai Sturzu – președintele TSD.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.