PSD Alba a încheiat un parteneriat cu Societatea Civilă pentru promovarea sănătății prin sport

Îndosariat în: Politică |

PSD-Ioan-Dirzu-parteneriat-societate-civilaÎn cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi la sediul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu a anunțat demararea unui parteneriat între organizația județeană a partidului și Asociația Zamolxis Alba Iulia, ce are ca scop promovarea sănătății în rândul cetățenilor din Alba, prin practicarea sportului.

ONG-ul a fost reprezentat la conferința de presă de unul dintre fondatorii săi, multiplul campion național de powerlifting Ovidiu Pănăzan.

În acest sens, PSD Alba a înființat la începutul acestei luni „Departamentul pentru Sport și Sănătate”, departament care va fi coordonat de Ovidiu Pănăzan, un sportiv de excepție, reprezentantul României la multiple ediții ale campionatelor europene și mondiale de profil.

Pănăzan este și secretarul general al Federației Române de Powerlifting, demonstrând în ultimii ani că prin muncă și implicare poți să devii un bun manager sportiv. PSD Alba susține” că cei care reprezintă cu succes România în Europa trebuie sprijiniți corespunzător și trebuie să vină alături de cei care prin performanță și determinare vor reinstaura sentimentul de mândrie națională cel care va fi rădăcina identității noastre în Europa.”

Din punct de vedere organizatoric și al atribuțiilor acestui departament condus de către Ovidiu Pănăzan acesta va avea drept priorități fundamentale următoarele aspecte de interes general pentru comunitatea locală și nu numai:

  1. Discutarea accesului albaiulienilor indiferent de vârstă la sportul de calitate sub îndrumare profesionistă chiar dacă vorbim despre sport ca fomă de divertisment pentru un număr mare de albaiulieni;
  2. Îndrumarea și consilierea celor interesați de bunele practici în ceea ce privește managementul structurilor sportive de la înființare până la problemele concrete legate de finanțarea și accesul la finanțarea publică-sportul profesionist;
  3. Încurajarea unui stil de viață sănătos prin promovarea mișcării ca formă de relaxare potrivită fiecărui segment de vârstă.

Potrivit PSD Alba, motivația principală a departamentului este legată de promovarea  sportului local ca element vital în strategiile de dezvoltare ale municipiului Alba Iulia și ale județului Alba. În opinia PSD Alba, sportul de performanță corect abordat alături de sănătatea populației reprezintă elemente de securitate locală de care ar trebui să ținem cont pe viitor mai mult decât am făcut-o până acum. Statul inteligent înseamnă și promovarea corectă a sportului de perfomanță în raport cu bunele practici din statele Uniunii Europene. Românii au motive să se considere parte a unei națiuni puternice în context european. Este extrem de important să înțelegem pentru anii care vor veni că sportul și oamenii care îl managerează în mod onest și repetăm, în mod onest sunt simboluri ale forței acestui popor. Powerliftingul românesc a dus steagul național acolo unde mulți dintre politicienii români nu au reușit să îl ducă și pentru asta suntem mândri că astăzi Ovidiu Pănăzan a decis să se implice în politică. În acest context mai trebuie spus că PSD Alba va continua să sprijine oamenii cu inițiativă și viziune pentru că aceștia reprezintă de fapt forța acestui popor.”

Partenerii principali angrenați în acest proiect luni sunt: organizațiile locale ale  PSD din județul Alba, directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, directorul CS Unirea.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.