Recital de pian oferit de Alina Azario în incinta Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

concert-de-pian-alina-azario-la-festivalul-dilema-vecheRecitalul talentatei pianiste Alina Azario a umplut de spectatori, în această seară, Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, în ultima zi de Festival Dilema Veche.

Un concert pe măsura locației, urmărind reacția publicului… Alina “este o pianistă română, recunoscută pe plan european pentru interpretările sale. S-a impus treptat ca o pianistă puternică în peisajul muzical, manifestînd un interes aparte pentru muzica de cameră. După ce a absolvit Conservatorul de la Paris, a plecat la Hamburg, unde a terminat studiile de masterat şi de doctorat la Hochscule fur Musik und Theater sub îndrumarea renumitului pianist Evgeni Koroliov şi unde predă, în prezent, cursuri de pian.

A interpretat, în calitate de invitat, pe mai multe scene din Europa (Franţa, Germania, România, Elveţia, Olanda, Italia, Danemarca, Bulgaria, Spania), participînd la festivaluri notorii, precum Piano aux Jacobins din Toulouse.

În luna martie a acestui an, şi-a lansat albumul de debut, Rameau – Debussy. În plus, plănuieşte organizarea unui festival internaţional dedicat marii pianiste Clara Haskil, a cărui primă ediţie va avea loc în toamnă, la Sibiu.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.