Regulamentul de funcționare al Centrului de informare turistică din municipiu va fi supus aprobării Consilierilor Locali din Alba Iulia

Îndosariat în: Administrație |

sedinta-CL-Alba-Iulia_iul_2015Regulamentul de funcționare al Centrului de informare turistică din Alba Iulia, o investiție de 600.000 de lei, finanțată din fonduri europene și fonduri de la bugetul local al municipiului, ajunge pe masa consilierilor locali în ședința din 22 octombrie 2015.

În documentele ce însoțesc proiectul de hotărâre supus spre aprobare Consiliului Local, întocmite de Andreea Lorena Man, consilier manager de proiect, verificate de Iulia Manolescu-Dan, consilier manager de proiect și avizate de Crina Dumitrescu, director la Direcția Programe din subordinea Primăriei Alba Iulia, nu există o estimare a cheltuielilor ce vor fi făcute din bugetul orașului pentru întreținerea noului obiectiv, deși regulamentul prevede că ”Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Municipiul Alba Iulia va fi finanțat de la Bugetul Local al municipiului Alba Iulia, precum și din alte surse de finanțare legal constituite”.

De asemenea, din regulament aflăm că obiectivul va avea o întreagă schemă de personal (organigrama nefiind însă atasată la proiectul de hotărâre). El va fi condus de un director și va avea mai mulți angajați. Se precizează, în schimb, că personalul va fi încadrat prin concurs sau examen, în condițiile legii.

În rest, Regulamentul conține ”Obiectul de activitate” al Centrului de informare turistică – ”Informarea generală asupra ofertei turistice și a atracțiilor turistice locale, regionale sau naționale; promovarea turistică a municipiului Alba Iulia și a împrejurimilor; informarea privind oferta locală de cazare; organizarea de manifestări expoziționale de turism pe plan local și regional și de activități generale de marketing intern și extern cu rol în creșterea circulației turistice locale și regionale”.

Toate acestea se vor face prin: ”punerea la dispoziția turiștilor de materiale de promovare locale, regionale, naționale; informarea privind oferta locală de cazare, ca servicu cu titlu gratuit; informare cu privire la posibilitățile de rezervare a biletelor de trasport, precum și cu privire la ghizii turistici locali, naționali specializați; consilierea cu privire la alegerea diverselor produse turistice locale, regionale, naționale; cooperarea cu instituții locale și regionale pe probleme de turism; comercializarea/ oferirea cu titlu gratuit de produse și servicii de tipul materialelor informaționale și suveniruri; cooperarea cu autoritatea publică centrală pentru turism și furnizarea, la cererea acesteia, de date statistice referitoare la circulația turistică locală și regională, de date referitoare la evenimente cu rol la creșterea circulației turistice care se realizează pe plan local și regional, precum și furnizarea ltor informații referitoare la activitățile turistice și oferta turistică pe plan local și regional”.

De asemenea, în Regulament se mai arată că ”Partimoniul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, Municipiul Alba Iulia, poate fi îmbogățit și completat prin achiziții, donații, precum și prin preluarea în regim de comodat sau prin transfer, cu acordul părților, de bunuri din partea unor instituții publice ale administrației publice centrale și locale, a unor persoane juridice de drept public și/ sau privat, a unor persoane fizice din țară și din străinătate”.

Odată cu Regulamentul de organizare și funcționare a Centrului de informare turistică se va aproba și programul acestuia de funcționare, respectiv de luni până duminică, între orele 10.00 – 17.00.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.