Remiză albă pentru „alb-negrii”, în deplasarea de sub Cetate: CNS Cetate Deva – Unirea Alba Iulia 0-0

Îndosariat în: Sport |

Unirea Alba Iulia s-a întors doar cu un singur punct după asaltul asupra Devei, înregistrând o remiză albă. „Alb-negrii” sunt cu 8 puncte, după runda a 4-a, acesta fiind primul meci stagional în care echipa lui Bicheși nu a înscris.

Unirea își păstrează invincibilitatea, însă a etalat o prestație departe de pretenții la Deva, într-un meci în care a avut trei ocazii (Giurgiu 88, P. Păcurar 90+2, bară, Selagea – 90+4), toate în ultimele secvențe, iar ambele echipe au uitat de fotbal până în minutul 70.

Pretențiile de accedere în eșalonul superior nu au avut acoperire în fapte la Deva, exceptnd ultimele minute când albaiulienii s-au trezit și puteau da lovitura

Cu șase partide invicibile la activ în startul actualei stagiuni (trei în eșalonul terț și tot atâtea în Cupa României) și o recentă accedere în 16-imile competiției “KO”, trupa pregătită de Adrian Bicheși a avut parte de un hop major, la descinderea de lângă Cetatea Devei.

După pauză, Cl. Oara (53)  a șutat pe lângă, din întoarcere, după o pasă de la Selagea. Până în minutul 65, cele două combatante au reușit contraperformanța de a nu șuta măcar o singură dată pe spațiul porții. În sfârșit… Mirica a tras pe spațiul porții (70), a prins Sporea. Devenii au prins curaj, iar R. Ivan (72) a respins din fața porții, de lângă Circov, o centrare bună din flancul drept. Ocazie mare Voinea (75) – șingur cu Sporea a lobat peste bară, de la 7 metri! Deva a amenințat iar, peste două minute R. Ivan l-a blocat pe R. Cristian la 10 metri! În minutul 88, vine prima mare ocazie a oaspeților, Al. Giurgiu reluare cu capul alături, din 5 metri, la cornerul lui P. Păcurar. În min. 90+1, S. Mureșan a ratat reluarea cu capul, iar în minutul 90+2, șutul lui P. Păcurar de la 18 metri a fost respins de Apostol în bara stângă! Același portar a apărat libera lui Selagea de la 25 de metri în ultimul minut de prelungiri!

20 de minute extrem de modeste, fără periculozitate pentru cei doi portari, cu excepția unei libere executate modest de R. Cristian (17) și prinsă de Sporea. Prima ocazie s-a consemnat în minutul 27, când Cl. Oara a fost blocat de Șoit la 7 metri. Peste 4 minute, după centrarea lui Ad. Matei, Cl. Marcu a reluat alături, un act întâi în care fotbalul a fost departe de pretenții.

• Claudiu Marcu, surpriza lui Bicheși

Este întâiul joc dintr-o serie extrem de dificilă ce-i așteaptă pe “alb-negri”, care apoi se vor duela, în ordine, cu rivala județeană Metalurgistul Cugir, un posibil adversar din Liga 1 și CSM Școlar Reșița, o altă contracandidată la promovarea în eșalonul secund. Bicheși l-a lăsat pe bancă pe S. Mureșan, titularizându-l pe Cl. Marcu, iar Tat, cel ce a marcat primul gol în cupă cu Industria, nu a prins lotul de 18.

Echipe de start:

CNS Cetate Deva: Apostol – Kelemen, Radak, Șoit, Roșie – Boldea, A. Suciu – Braga (66, Circov), R. Cristian, Mirică – Fetița (60, Voinea; 81, R. David); rezerve Raț – Jude, M. Lupu, Capotă. Antrenori Ioan Petcu și Elek Szemely.

Unirea Alba Iulia: Sporea – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Ad. Matei (62, S. Mureșan) – Al. Giurgiu (89, A. David) – P. Păcurar, Selagea/ cpt, Cl. Marcu – Cl. Oara (79, F. Morar); rezerve Suciu – Scrob, Goguța, L. Dan. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Arbitri: N. Bodocan, A. Torok, Elena Mazilu (toți Cluj-Napoca) Observator I. Polioclid (Timișoara)

Avertismente: Boldea (13), Kelemen (18), Radak (52)/ Potopea (17), Selagea (90+3)

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.