Restanțe tot mai mari ale asociațiile de proprietari din Alba Iulia către furnizorii de utilități

Îndosariat în: Actualitate |

panou-asociatie-locatariRestanțele datorate de asociațiile de proprietari din Alba Iulia către furnizorii de utilități vor crește în perioada următoare, odată cu începerea sezonului rece, când tot mai mulți albaiulieni rămân în urmă cu plata facturilor.

Administratorul unei asociații din Alba Iulia, Claudia Căta, spune că se așteaptă ca până anul viitor, în luna martie, încasările să fie tot mai mici, în condițiile în care au crescut prețurile la apă rece, canal sau gunoi. Ea precizează că cele mai grele luni din acest punct de vedere sunt decembrie și ianuarie, când poate și din cauza sărbătorilor de iarnă albaiulienii amână să achite cheltuielile la întreținere. Cheltuielile cresc și din cauza fondului de rulment sau de reparații, care se colectează pentru a acoperi pagubele înregistrate în eventualitatea spargerii unor conducte de apă, a unor inundații sau unor stricăciuni din scările din bloc. Majoritatea locatarilor au restanțe ce se întind până la 6 luni de zile, dar au existat și situații în care a fost necesar ca rău-platnicii să fie acționați în judecată pentru recuperarea datoriilor, deoarece facturile restante au depășit 3.000 de lei și, în ciuda somațiilor primite, locatarii nu au plătit contravaloarea serviciilor de care au beneficiat. Claudia Căta spune că, pe timp de iarnă, o familie de 4 persoane plătește, în medie, o întreținere de aproximativ 120 de lei pentru un apartament cu 2 camere, sumă în care nu intră cheltuielile de încălzire, pe care fiecare familie le plătește separat, la furnizorul de gaz.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.