S-a deschis “Gavroche”…

Îndosariat în: Monden |

Joi seara,  zeci de albaiulieni au ţinut neapărat să treacă pragul lui “Gavroche” . Cel mai nou local din Alba Iulia, deschis în apropierea pasajului Cetate, a fost luat cu asalt de tinerii veniţi să ia pulsul atmosferei de aici. Şi ca orice local care se respectă, la deschidere clienţii au fost serviţi cu un pahar de şampanie şi desert, din partea casei.

După ce i-am trecut şi eu pragul şi am observat designul interior, ambientul şi toate cele, pot spune că Alba Iulia s-a mai ales cu un local frumos, cu stil, care cu siguranţă o să devină o nouă atracţie pentru cei care vor să socializeze şi să-şi petreacă timpul liber într-o atmosferă cu totul specială. “Gavroche – Cafe. Brasserie” se poate defini prin eleganţă, stil şi rafinament. Într-un cadru plăcut şi elegant,  din care nu lipseşte tabloul lui Gavroche, sau biblioteca cu cărţi şi alte obiecte decorative, bine alese, cei prezenţi au părut a fi încântaţi de noul local.

De preţuri, putem spune că sunt accesibile, luând în considerare standardele la care se ridică dar şi piaţa locală. Spre exemplu, o cafea expresso costă 5 lei iar o apă sau un suc tot 5 lei. La frappe-uri  şi milkshake-uri preţurile pornesc de la 6 lei şi ajung la 12 lei, iar la freshuri şi limonadă de la 9 lei la 12 lei. Cocktailurile au preţuri între 11 şi 20 de lei iar un vin Rose la carafă (0.5 l) costă 14 lei. Găsim de asemenea şi extravaganţe. De exemplu,  cei care doresc să-şi răsfeţe simţurile cu o sticlă de şampanie Moet Chandon Brut Imperial trebuie să scoată din buzunare 390 de lei. Cel mai scump produs din meniu este şampania Dom Perignon Vintage care costă 1100 de lei.

În ceea ce priveşte mâncarea, meniul este diversificat, printre preparatele savuroasei bucătării regăsindu-se influenţele internaţionale. De la sandwichuri, salate, supe şi până la paste, peşte, deserturi sau alte specialităţi,  toate vă stau la dispoziţie. Ca să vă faceţi o idee despre ceea ce oferă bucătăria “Gavroche”, vă prezentăm mai jos doar câteva dintre preparatele alese şi ce preţuri au acestea:

 * “Chiken Quesadilla” – Tortilla de făină umplută cu caşcaval, ceapă, roşii, piept de pui, preparată la grătar,  servită cu guacamole şi smântână –  18 lei/300 g.

*Crispy Fried Calamari – Inele de calamari pane servite cu sos sweet-chilli – 15 lei/200g.

* Fried Camembert with Blueberry – Camembert pane servit cu dulceaţă de afine – 29 lei

*The French Burgher – Carne de vită proaspăt tocată, acoperită cu caşcaval şi bacon crocant, servită într-o chiflă pufoasă cu cartofi prăjiţi, roşii, rondele de ceapă, salată verde şi castraveţi muraţi – 23 de lei.

*Caesar Salad – Salată crocantă amestecată cu sosul clasic caesar servită cu crutoane, permeggiano şi piept de pui la grătar – 21 de lei.

*Goulas Soup – tradiţionala specialitate ungurească – 14 lei/340g.

*Spaghetti con frutti di mare – Tagliatele al dente servicte cu fructe de mare, asezonate cu usturoi, zeamă de lămâie şi roşii – 27 de lei/325g.

*Roulade Provencale – specialitate tradiţională franţuzească din piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval, învelit în bacon, servit cu un sos a la Provence – 24 de lei.

*Ali Baba’s Roast – Cotlet de porc servit cu mozzarella, caşcaval, roşii, asezonat cu busuioc – 27 lei /360g

*New York Steak – Muşchi de vită preparat cu ou şi bacon, în stil newyorkez – 44 lei /300 g.

*Filets de Perche Meuniere – file de şalău servit cu celebrul sos Meuniere – 33 de lei.

*Fondant au chocolat – un delicios fondant de ciocolată, servit cu îngheţată de vanilie – 14 lei.

*Triple Mousse au chocolat – cunoscutul desert franţuzesc cu spumă de ciocolată, în 3 culori – 14 lei.

Potrivit patronatului, localul este deschis colaborărilor iar pe viitor se intenţionează organizarea unor săptămâni tematice, precum “Dallas” sau alte evenimente culturale, bineînţeles într-un decor specific temei alese.

Programul de funcţionare al localului este de luni până joi, între orele 8.00 – 24.00,  vineri 8.00 – 1.00, sâmbătă  9.00 – 1.00, iar duminică 9.00 -24.00. Bucătăria va fi deschisă zilnic, între orele 10.00 – 22.30.

Aviz amatorilor de dulciuri!  “Gavroche” are deserturi apetisante, de nerefuzat!

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.