Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi aduce victoria României în meciul cu Italia, la debutul în naționala de seniori

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Debut perfect al lui Mihnea Costachi în naţionala de seniori. Şahistul albaiulian a adus victoria României în meciul de şah online contra Italiei.

Transferate în mediul online, datorită pandemiei COVID 19, întrecerile şahiste se desfăşoară cu regularitate şi în această perioadă. Pe lângă numeroase turnee individuale, sunt programate şi meciuri internaţionale pe echipe, într-unul dintre acestea România întâlnind sâmbătă Italia pe platforma Playchess.com.

Organizat la 10 mese, cu 2 partide de şah rapid la fiecare masă, meciul contra “squadrei azzura” a avut o desfăşurare complet diferită în cele două părţi. Dacă la capătul primei partide România conducea cu un categoric 7,5 – 2,5 şi părea că va câştiga lejer meciul, în a doua partidă jucătorii italieni au revenit spectaculos şi au fost la un pas de a întoarce rezultatul, câştigând “repriza” secundă cu 7 – 3. Duelul celor două echipe latine s-a încheiat astfel cu o victorie la limită cu 10,5 – 9,5 a “dacilor” sau, cum spunea marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, “o victorie în stil italian”, cu trimitere evidentă la tradiţionalele victorii cu 1-0 ale naţionalei de fotbal a Italiei, renumită pentru pragmatismul ei în conservarea rezultatului după ce înscrie.

Meciul a consemnat şi debutul în naţionala de seniori a României a albaiulianului Mihnea Costachi, care de curând a împlinit 20 de ani. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia a câştigat ambele partide împotriva maestrului FIDE Lorenzo Pescatore, o performanţă reuşită şi de multiplul campion Andrei Istrăţescu, cel mai experimentat jucători din naţionala noastră. Dacă în prima partidă Mihnea a dominat jocul de la un capăt la altul, obţinând o victorie clară, în meciul al doilea maestrul internaţional albaiulian a pescuit în ape tulburi şi a fost a ajuns într-o poziţie dificilă împotriva “Pescarului” italian. O momeală aruncată însă la momentul oportun şi înghiţită de adversar, l-a transformat pe Pescatore în Pescato şi Mihnea a obţinut o victorie care s-a dovedit decisivă pentru rezultatul final al meciului.

Iată rezultatele complete la cele 10 mese ale meciului România – Italia

Bogdan Deac – Pier Luigi Basso 1,5-0,5 (1-0; 0,5-0,5)

Mircea Pârligras – Luca Moroni 1-1 (1-0; 0-1)

Andrei Istrăţescu – Alessio Valsecchi 2-0 (1-0; 1-0)

Vlad Jianu – Francesco Sonis 1-1 (1-0; 0-1)

Lucian Miron – Lorenzo Lodici 0-2 (0-1; 0-1)

Tiberiu Georgescu – Danyyil Dvirnyy 0-2 (0-1; 0-1)

David Gavrilescu – Artem Gilevych 1,5-0,5 (1-0; 0,5-0,5)

Mihnea Costachi – Lorenzo Pescatore  2-0 (1-0; 1-0)

Alexandru David – Alberto Barp  1-1 (1-0; 0-1)

George Stoleriu – Gabriele Lumachi 0,5-1,5 (0,5-0,5; 0-1)


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la CSM Unirea Alba Iulia și „Life is Dance”, la „Bassano Dance Festival”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Dansatorii sportivi legitimați la CSM Unirea Alba Iulia și „Life is Dance” Alba Iulia, au reușit rezultate de apreciat în Italia, la „Bassano Dance Festival”, perechea David Orzeiu – Ioana Țipțer urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Rezultatele competitorilor pregătiți de antrenorii Bianca și Ionuț Ionescu au fost următoarele:

• David Orzeiu și Ioana Țipțer – locul întâi la Wdsf Open Junior 2 Standard și semifinală la Wdsf Youth Standard (locul 10);

• Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul 4 la Wdsf Open Junior 2 Standard;

• Bogdan Rusu și Alexia Voicu: semifinaliști la Wdsf Youth Open Standard, locul 20 la Wdsf Rising Stars Standard, locul 24 la Wdsf International Open Standard și locul 10 la Wdsf Under 21 Standard;

• Paul Degan și Denisa Pașca – locul 28 la Wdsf Rising Stars Latino și locul 30 la Wdsf International Open Latino.

„Ne bucurăm și pentru debutul perechii Rusu Bogdan si Alexia Voicu, la prima lor competiție internațională, și pentru faptul că au rezistat eroic într-un maraton de categorii! Felicitări copii extraordinari pentru maturitatea și ambitia de care ați dat dovadă”, a precizat Bianca Ionescu, reprezentantul CSM Unirea Alba Iulia


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia), aur la Campionatele Naționale de șah pentru juniori

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia), un moț de doar 7 ani, reprezintă marea surpriză a Campionatelor Naționale de șah pentru juniori, acesta cucerind titlul național în proba de dezlegări!

Performanță remarcabilă pentru juniorul din Câmpeni antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea, care a obținut medalia de aur la Campionatele Nationale de copii si juniori, proba de dezlegări. La categoria sub 8 ani, Vlad Stan s-a impus clar, cu 25 puncte din 30 posibile.

Podiumul competiției a fost completat de Szabo Viktor și Bădescu Matei-Andrei, concursul reunind la start un număr de 35 participanți de la cele mai bune cluburi de șah din România.

Un rezultat bun a obtinut și Macarie Maia-Elisabeta din Ighiu, de la același club, locul 8 la categoria fete sub 18 ani. Campionatele naționale de șah pentru copii și juniori, prevăzute în perioada 11-21 aprilie, continuă la Eforie Nord cu probele de sah clasic, sah rapid si blitz.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la polo feminin U 17

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Ultimul turneu al campionatului s-a desfășurat în Bazinul „Rapid” din Capitală. În duelul pentru titlu CSM Unirea Alba Iulia a fost învinsă cu 22-12 de Crișul Oradea. Asta după un start de meci foarte bun al uniristelor, care au condus în prima parte a disputei (4-0, 6-2).

Sunt supărat și dezamăgit că nu am fost lăsați să luăm titlul național! În partida decisivă pentru titlu, arbitrajul și-a spus cuvântul! Asta este, din păcate, o să și depunem o hârtie în acest sens la Federație„, a spus Radu Urcan, directorul CS Municipal Unirea Alba Iulia.

În același turneu CSM Unirea Alba Iulia a învins CSM Târgu Mureș cu 14-6 și Dinamo București cu 9-6, încheind la egalitate, 11-11, partida cu CSS Nr.1 București.

Lotul CSM Unirea Alba Iulia: Victoria Borodache, Dorofea Vîrtosu, Amalia Novăcean, Alessia Dăian, Derina Tiron, Nadine Tiron, Andreea Loghin, Alina Fiodorov, Maya Șoaită, Flavia Șoaită, Larisa Jorja, Iulia Roman, Luiza Dumitreasă. Antrenori Viorel Rus și Ovidiu Pocol.

Aceeași generație a luat medaliile de argint la Under 15, în ediția trecută, când Amalia Novăcean a fost MVP-ul întrecerii și golgheter. În 2022, clubul din Cetatea Marii Uniri a fost vicecampion național la Under 15 și Under 17 feminin.

În acest sezon, CSM Unirea Alba Iulia a cucerit medaliile de bronz la Cupa României, senioare și va urca pe treapta a 3-a a podiumului a campionatului național.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia